Tommi Mäkisen unelma elää – ”Tällä kertaa olemme jahtaajia”

Tommi Mäkinen. Kuva: Toni Heinonen

Rallin MM-sarjan valmistajien mestaruuskamppailu huipentuu kauden päättävässä Australian MM-rallissa, joka ajetaan ensi viikolla.

Toyotan Ott Tänak varmisti kuljettajien mestaruuden edellisessä osakilpailussa Kataloniassa. Toyotalla on mahdollisuus tuplaan, sillä se on mukana kamppailemassa myös merkkimestaruudesta.

Lue myös: Rallin MM-sarjan finaalissa vielä yksi mestaruus jaossa – tämä kaikki sinun pitää tietää Australian MM-rallin reitistä

Toyotalla on kuitenkin kova urakka edessään noustakseen Hyundain edelle pistetaulukossa. Hyundailla on 18 pisteen etumatka Tommi Mäkisen johtamaan Toyotaan.

– Espanjassa tulleen fantastisen saavutuksen jälkeen olemme täysin keskittyneitä siihen, että yritämme voittaa uudelleen valmistajien mestaruuden. Tällä kertaa olemme jahtaajia, mutta tietyllä tapaa se tekee tästä suorasukaisempaa – meidän pitää vain puskea kohti maksimipisteitä ja katsoa, mitä tapahtuu, Mäkinen kertoo.

Katso alta Australian MM-rallin ennakko. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Vuosi sitten Toyota valloitti merkkimestaruuden Australiassa. Tuolloin Hyundai jäi taakse 27 pisteen erolla.

– Automme pitäisi olla vahva Australiassa. Viime vuonna Jari-Matti (Latvala) otti voiton, ja Ott oli mukana kärkikamppailussa melkein loppuun saakka. Myös Kris (Meeke) on aiemmin pärjännyt hyvin Australiassa. Sen vuoksi luotamme mahdollisuuksiimme, Mäkinen valaa uskoa.

Australian MM-ralli käynnistyy ensi viikon torstaina 14. marraskuuta.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja