Ott Tänakilla viimeinen kilpailu Toyotalla – ”Olemme saavuttaneet paljon”

Ott Tänak. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC

Virolaistähti Ott Tänak jättää jäähyväiset Toyota Yaris WRC -autolle ensi viikolla ajettavassa Australian MM-rallissa.

Viime viikolla vahvistui, että Tänak siirtyy kuluvan kauden jälkeen Hyundain WRC-tiimiin. Hän teki kaksivuotisen sopimuksen tulevan työnantajansa kanssa.

Tänakilla ei ole enää henkilökohtaista panosta kilpailussa, sillä hän varmisti kuljettajien maailmanmestaruuden edellisessä osakilpailussa Kataloniassa. Mutta Toyotalla on vielä voitettavaa, sillä tallilla on yhä mahdollisuudet uusia valmistajien mestaruus.

Lue myös: Tommi Mäkisen unelma elää – ”Tällä kertaa olemme jahtaajia”

Toyota tarvitsee huipputuloksen, sillä se on 18 pisteen päässä Hyundaista ennen Australian rallia.

– Espanjassa minulla oli kovat paineet, mutta Australiaan voin mennä rentoutuneempana. Tallina olemme saavuttaneet paljon kahden viimeisen vuoden aikana. Nyt meillä on mahdollisuus yrittää napata vielä yksi mestaruus yhdessä, Tänak sanoo.

Katso alta Australian MM-rallin ennakko. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Vuosi sitten Tänak kamppaili kuljettajien maailmanmestaruudesta Australiassa. Tuolloin unelma meni murskaksi päätöspäivän ulosajossa.

– Pidän Australian rallista, mutta se voi olla erittäin haastava. Puiden ja varjojen takia voi olla vaikeaa nähdä, mihin tie jatkuu, ja siksi nuotteihin on keskityttävä kunnolla.

Lue myös: Rallin MM-sarjan finaalissa vielä yksi mestaruus jaossa – tämä kaikki sinun pitää tietää Australian MM-rallin reitistä

– Meillä saattaa olla haastavaa ajaa ensimmäisenä autona (perjantaina), sillä yleensä sää on aurinkoinen. Mutta kuten viime vuonna nähtiin, vettäkin voi sataa paljon, ja silloin tiet ovat kinkkisiä ja liukkaita kaikille, Tänak huomauttaa.

Australian MM-ralli starttaa ensi viikon torstaina 14. marraskuuta.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja