Teemu Suninen haluaa olla paras suomalainen – ”Käynnissä on vielä iso taistelu”

Teemu Suninen. Kuva: M-Sport Ford

M-Sportin Fordin tallissa ajava Teemu Suninen starttaa ensi viikolla Australian MM-ralliin toista kertaa urallaan.

Ensimmäinen visiitti Australiaan ei sujunut viime kaudella kovin ruusuisesti, kun Suninen keskeytti laturivikaan ennen viimeistä erikoiskoetta. Siinä vaiheessa jokelalainen oli kisassa seitsemäntenä.

Nyt Suninen suuntaa kaukoralliin kuitenkin paljon kokeneempana. Nopeat Australian soratiet ovat Ford-kuskin mieleen.

– Tämä on vasta toinen kertani Australiassa, mutta odotan innolla kisaa yhdessä Jarmon (kartanlukija Lehtinen) kanssa. Tykkään todella teistä siellä. Reitti on aika pitkälti sama kuin viime vuonna ja se on hyvä juttu, Suninen summaa.

– Pätkät ovat vaihtelevia, mutta isoin haaste on muutokset valossa. Aurinko paistaa ja valo voi vaihdella paljon riippuen siitä, ajetaanko puiden välissä vai aukealla. Silloin voi olla vaikea lukea tietä. Keskittymiskyvyn pitää olla tapissa ja nuottiin on todella luotettava, Suninen jatkaa.

Katso alla olevalta videolta, mitä Australian MM-rallissa on luvassa. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Suninen haluaa olla kauden päätteeksi paras suomalainen MM-taulukossa. Tällä hetkellä paras sinivalkoinen kuski on Toyotan Jari-Matti Latvala, joka on seitsemäntenä. Suninen on viisi pistettä Latvalaa perässä kahdeksantena. Citroenin Esapekka Lappi on kymmenentenä kuusi pistettä Sunisen takana.

– Käynnissä on vielä iso taistelu suomalaisten välillä MM-sarjassa. Toki haluaisin menestyä siinä kamppailussa. Lähten viikonloppuun rennoin mielin ja toivon hyvää tulosta, Suninen toteaa.

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö