Toivakka-ralli tarjosi tapahtumia ja rytinää (videot)

Otto Koliseva
Otto Kolisevan Renault kaatui viidennellä erikoiskokeella. Kuva: Tomi Saukkonen

F-rallisarjaan kuuluva Toivakka-ralli tarjosi rutkasti tapahtumia viikonloppuna.

Kilpailuun starttasi kaikkiaan 135 autokuntaa, joista 56 joutui jättämään kilpailun kesken. Draamaa nähtiin kilpailun avanneen Ruuhimäen erikoiskokeen startista aina viimeiseen mutkaan saakka.

Rallissa jouduttiin pistämään kaksi erikoiskoetta poikki ulosajojen vuoksi, mutta kisa saatiin vietyä loppuun saakka. Yleiskilpailun voittoon ajoi Ville Pynnönen, joka kilpaili Toni Gardemeisterin tiimin Skoda Fabia R5 -autolla. Pynnönen peittosi toiseksi ajaneen Juuso Metsälän 48,1 sekunnilla.

Katso alta olevalta videolta, kuinka Otto Kolisevan kisa päättyi viidennelle erikoiskokeelle. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2285,267384″ ap mute ]

Katso alta lisää tilanteita Toivakka-rallista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

Nelivetoisten nuottiluokassa Jaro Kinnunen ajoi ylivoimaiseen voittoon kellottamalla luokkapohjat jokaiselle erikoiskokeelle. Kinnunen ei saanut kisasta pisteitä, vaan sarjalaisista nopein oli Pekka Karjalainen 26,2 sekuntia ennen Hankasalmen Jari Puntasta.

– Mukava ja kuuma päivä. Tämä toimi hienosti auton testinä ja testikilpailuna Vetomies-kisaan, Mitsubishi Lancer Evo 9:llä kilpaillut Kinnunen kertoi maalissa.

Kaksivetoisten nuottiluokan voitto ratkesi vasta viimeisellä erikoiskokeella. Kimmo Linden otti lopulta ykkössijan ennen Juha Paavilaista.

Yleisessä klassikkoluokassa Kalle Asikainen oli nopein ennen Marko Häkkistä. Asikainen siirtyi luokassa pistejohtoon.

– Menihän se todella hyvin. Pakkohan ei olisi ollut Häkkisen kanssa kilpailla, mutta mitä luonnolleen mahtaa, Asikainen totesi.