Teemu Suninen saa kunniatehtävän Fordin uudella ralliautolla

Ford Fiesta R5. Kuva: M-Sport Ford

Teemu Suninen osallistuu heinäkuun puolivälissä ajettavaan Estonia-ralliin M-Sport Fordin uudella Fiesta R5 -autolla.

M-Sport esitteli perjantaina uuden Fiestan, joka nähdään ensimmäisen kerran erikoiskokeilla kesäkuun lopussa Ypres-rallissa Eric Camillin ajamana VIP-autona. Suninen saa puolestaan kunniatehtävän ajaa ensimmäistä kertaa kunnolla kilpaa uudella kehitysversiolla Rally Estoniassa, joka on rallin MM-sarjan virallinen promootiokilpailu.

Suninen palaa pitkästä aikaa R5-luokituksen auton puikkoihin. Edellisen kerran hän ajoi kelloa vastaan R5-autolla tammikuussa 2018 Monte Carlo -rallissa.

– Olen varma, että useat kuljettajat seuraavat mielenkiinnolla tätä autoa. M-Sportin väki on paiskinut kovasti hommia ja he osaavat tehdä auton, joka on heti nopea ja luotettava. Olen innoissani siitä, että pääsen näyttämään, mihin tämä uusi auto pystyy todella nopeilla sorateillä, Suninen ennakoi.

WRC-kuskeista kilpailuun ovat ilmoittautuneet myös Sunisen tallikaveri Elfyn Evans Ford Fiesta WRC:llä, Esapekka Lappi Citroenin WRC-autolla ja Andreas Mikkelsen Hyundai i20 WRC:llä. Toyotan odotetaan ilmoittavan kilpailuun tiimin virolaistähden Ott Tänakin. Kilpailuun odotetaan myös kovatasoista R5-luokan autokattausta.

Rally Estonia ajetaan Otepään kaupungin ympäristössä 13.-14. heinäkuuta.

Katso alta ennakko Sardinian MM-rallista.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja