Thierry Neuvillelta upea tunnustus Teemu Suniselle

Teemu Suninen koki harmillisen keskeytyksen sunnuntaina päättyneessä Chilen MM-rallissa.
Thierry Neuville ja Teemu Suninen
Thierry Neuville ja Teemu Suninen. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundai-kuljettaja Suninen ja hänen tallikaverinsa Thierry Neuville kamppailivat keskenään sorakisan kakkossijasta päätöspäivänä. Neuville saavutti suomalaista aamun kahdella erikoiskokeella ja lisäsi entisestään pökköä pesään tauon jälkeen.

– Kun tilaisuus avautuu, käyn aina sen kimppuun. Aamulla minulla oli tilaisuus, vaikka ero oli melko iso, Neuville kertasi.

– Minun oli joka tapauksessa hyökättävä, sillä Elfyn (Evans) oli vain kymmenen sekuntia meitä perässä. Itse asiassa ero eteenpäin oli isompi kuin marginaali Elfyniin, belgialainen huomautti.

Sunisen unelma kakkossijasta ja ensimmäisestä palkintokorokepaikasta Rally1-autolla meni murskaksi viimeistä edellisellä erikoiskokeella. Suomalainen leikkasi hieman liikaa mutkaan, ja Hyundain etupyörä kolahti kantoon. Pyörän ripustukset pettivät, minkä jälkeen Sunisen kilpuri valui ojaan.

Neuville antoi kisan jälkeen upean tunnustuksen Suniselle, joka kilpaili vasta kolmatta kertaa MM-tasolla Hyundain Rally1-hybridikilpurilla.

– Teemu ajoi todella hyvän viikonlopun, vaikka hänellä on vain vähän kokemusta autosta. Hän on tehnyt loistavaa työtä, Neuville kehui.

– Olin pettynyt heidän puolestaan. Tiedämme, kuinka raaka laji ralli voi olla. Se kuuluu pelin henkeen.

Suninen kilpailee seuraavan kerran Hyundain tehdastiimin kolmosautolla reilun kolmen viikon kuluttua Keski-Euroopan MM-rallissa, joka järjestetään Saksassa, Tshekissä ja Itävallassa.

Neuville sijoittui Chilen MM-rallissa toiseksi M-Sport Fordin Ott Tänakin perässä. Evans otti kolmostilan.

Lue myös: Teemu Suninen esitti anteeksipyynnön – tallipomo vastasi vaatimuksella

Lue myös: Hyundain WRC-tallin pomolta arvoituksellisia sanoja Teemu Sunisen tulevaisuudesta raskaan pettymyksen jälkeen

Katso alta kooste Chilen MM-rallin ratkaisuhetkistä.

Lue myös nämä