Hyundain WRC-tallin pomolta arvoituksellisia sanoja Teemu Sunisen tulevaisuudesta raskaan pettymyksen jälkeen

Teemu Sunisen keskeytys toiseksi viimeisellä erikoiskokeella Chilen MM-rallissa oli iso pettymys.
Teemu Suninen ja Cyril Abiteboul
Teemu Suninen ja Cyril Abiteboul. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suninen kamppaili uransa ensimmäisestä palkintosijasta Rally1-auton ratissa. Kamppailu tiimikaveri Thierry Neuvillea vastaan rallin toisesta sijasta päättyi kuitenkin suomalaiskuskin osalta surkeasti. Pyörä taittui alle osumassa maakiveen ja auto suistui lopulta ojaan.

– Ajattelin ensin, etten ole ollut tarpeeksi selvä sanoissani, mutta kyllä minä olin. Se on vaikea tilanne, koska kuskit haluavat loistaa sekä tiimilleen että ennen kaikkea itsensä hyväksi. Ehkä nyt se meni liian pitkälle ja kypsyys olisi voinut auttaa, Hyundain tallipäällikkö Cyril Abiteboul kommentoi Dirtfishin sivuilla.

– En kuitenkaan halua olla liian raju, koska ei pidä unohtaa, että Teemu ajoi fantastista rallia. Hän antoi meille mahdollisuuden taistella kahdesta palkintosijasta.

Vaikka Sunisella on rutkasti kokemusta rallin kuninkuusluokasta, oli Chilen ralli kuitenkin vasta miehen kolmas kisa uudella Rally1-hybridiautoilla.

– Uskon ja toivon, että tämä auttaa häntä prosessissa. Kaikessa on kuitenkin kyse oppimisesta. Silloin on kyse, miten autoa pitää hallita muun muassa, kun ajetaan kovilla renkailla. Tässä kisassa oli Teemulle ensimmäinen sellainen tilanne, Abiteboul summaa.

– Toivottavasti myös tämän päivän tapahtumat antavat hänelle oppia, joskin kovalla tavalla. Olemme tietenkin kaikki pettyneitä.

Abiteboul kuitenkin korostaa, ettei Sunisen osalta ensi kauden sopimus ole kiinni vain yhdestä epäonnistumisesta.

– Uskon, että kyse on kypsyydestä. Se on tekijä, jonka avulla voimme laittaa hänet oikeaan asemaan ensi vuonna. Kakkos- tai kolmostila tässä kisassa ei olisi muuttanut sitä, mitä ajattelemme tulevaisuuden suhteen. Kypsyyttä voimme kaikki rakentaa yhdessä, tallipomo miettii.

Katso alapuolelta sunnuntain ratkaisuhetket Chilen MM-rallissa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat