Kalle Rovanperän uhkaajalla vielä ohut oljenkorsi – ”Tilanne voisi olla paljon pahempi”

Elfyn Evans piti mestaruushaaveensa elossa viime viikonloppuna Chilen MM-rallissa.
Elfyn Evans
Elfyn Evans. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Evans nousi kisan päätteeksi palkintokorokkeelle ajettuaan kolmanneksi haastavassa sorarallissa. Walesilaiselle tärkeintä oli se, että hän pystyi pitämään MM-sarjaa johtavan Kalle Rovanperän takanaan.

Toyota-kuljettajat ratkaisevat keskenään tämän kauden mestaruuden. Rovanperä joutui tyytymään Chilessä neljänteen tilaan, mutta hänellä on yhä tukeva ote MM-sarjan kärkipaikasta.

Evans on 31 pistettä suomalaistähteä perässä ennen kauden kahta viimeistä osakilpailua.

– Olemme yhä mukana MM-taistossa, vaikkakin ero kaventui vain marginaalisesti. Mutta kaikki on vielä auki, Evans sanoi.

Evansin on lyötävä Rovanperä myös lokakuun lopussa ajettavassa Keski-Euroopan MM-rallissa, jotta mestaruustaiston ratkaisu siirtyisi kauden päätöskisaan Japaniin. Evansin pitää saada Keski-Euroopan asvalttikisasta vähintään kaksi pistettä enemmän kuin Rovanperä, sillä muuten suomalainen ottaa MM-tittelin toisena perättäisenä vuotena.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Chilen MM-ralli oli erittäin vaikea Toyotalle.

– Lauantaina teimme virheen rengasvalinnassa, mikä pilasi mahdollisuutemme taistella kärkipaikasta. Sen jälkeen keskityimme vain siihen, että saamme mahdollisimman hyvän tuloksen.

Evansin palkintokorokepaikka varmistui vasta kisan viimeistä edellisellä erikoiskokeella, kun Hyundain Teemu Suninen ajoi ulos toiselta sijalta.

– On vaikeaa olla tyytyväinen, kun ottaa kaikki asiat huomioon. Mutta tilanne voisi olla paljon pahempi, Evans summasi.

Toyota pääsi juhlimaan valmistajien maailmanmestaruutta Chilessä. Hyundailla ei ole enää mahdollisuutta tavoittaa kilpailijaansa kahdessa viimeisessä osakilpailussa.

Evans jakoi kiitoksia koko tallille.

– Tämä on hieno palkinto kaikille tiimin jäsenille, jotka ovat uurastaneet kisoissa ja tallin tehtaalla. Meillä on fantastinen tiimi ja he ansaitsevat tämän. On kunnia olla osa tätä tiimiä, Evans lausui.

Lue myös: Toyotan isolta pomolta erikoinen väittämä Kalle Rovanperästä

Katso alta kooste Chilen MM-rallin ratkaisuhetkistä.

Lue myös nämä