Teemu Suninen esitti anteeksipyynnön – tallipomo vastasi vaatimuksella

Teemu Suniselle jäi tyhjä arpa käteen viikonloppuna ajetusta Chilen MM-rallista.
Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundai-kuljettaja Sunisella oli lähes loppuun saakka voittava arpa hallussaan. Suomalainen kilpaili vasta kolmatta kertaa Hyundain Rally1-kalustolla, mutta hän ajoi lähes koko viikonlopun loistavaa vauhtia.

Kilpailun viimeistä edellinen erikoiskoe muutti kaiken. Suninen oli kiinni kisan kakkossijassa ja taisteli siitä tallitoveriaan Thierry Neuvillea vastaan. Liian ahnas leikkaus mutkaan pilasi täysin Sunisen loistavan viikonlopun.

Oikea etupyörä tärähti kantoon, joka rikkoi ripustukset. Sunisen kisa päättyi lopulta ojan puolelle.

– Meillä oli hieno taisto Thierryn kanssa, mutta valitettavasti kaikki työ valui hukkaan todella pienen virheen vuoksi, Suninen sanoi.

– Leikkasin muutaman sentin liikaa ja osuin kantoon. Se oli siinä meidän osaltamme.

Lue myös: Videomateriaalia julki Teemu Sunisen keskeytyksestä – näin suomalainen teloi autonsa

Samalla Suninen esitti anteeksipyynnön Hyundain WRC-tallille.

– Olen todella pahoillani koko tiimin puolesta, koska emme pystyneet tuomaan palkintosijaa. Toivottavasti pystymme hyvittämään tämän muutaman viikon päästä Keski-Euroopan MM-rallissa, Suninen viittasi seuraavaan ajokeikkaansa Rally1-autolla.

Hyundailla oli kaikki edellytykset napata hyvä potti Chilestä, mutta tällä kertaa viikonlopusta tuli tallille kaksijakoinen. Thierry Neuville toi kakkossijan, mutta toisaalta tiimin suomalaiskuljettajat Esapekka Lappi ja Suninen joutuivat keskeyttämään.

– Thierry ja Teemu ajoivat hienosti viikonlopun aikana, ja lisäksi talli teki hyviä päätöksiä rengastaktiikan suhteen. Mutta koimme myös pettymyksiä, kun Esapekka keskeytti kisan ensimmäisillä kilometreillä ja Teemu rallin viimeisillä kilometreillä, tallipomo Cyril Abiteboul harmitteli.

– Nyt tärkeintä on se, että pystymme eliminoimaan virheet ja parantamaan suoritustasoamme, tallipomo esitti vaatimuksensa kauden päätöskisoihin.

Lue myös: Hyundain WRC-tallin pomolta arvoituksellisia sanoja Teemu Sunisen tulevaisuudesta raskaan pettymyksen jälkeen

Katso alta kooste Chilen MM-rallin ratkaisuhetkistä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat