Teemu Suninen tyynenä heikosta alkukaudesta huolimatta – ”Paineilla ei saa yhtään pistettä”

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Suninen on tiukan paikan edessä, kun rallin MM-sarja jatkuu tällä viikolla Korsikalla.

M-Sport Fordin suomalaiskuljettaja on saalistanut kauden kolmesta ensimmäisestä osakilpailusta vain yhden vaivaisen MM-pisteen. Joka kisassa jokelalainen on keskeyttänyt.

M-Sportin tallipomo Richard Millener on painottanut mediassa, että nyt auto on tuotava maaliin. Sunisen kanssa näitä keskusteluita ei kuitenkaan ole ainakaan vielä käyty.

– Toistaiseksi ei ole tullut mitään viestiä henkilökohtaisesti. Tietysti sen asian kaikki ymmärtävät. Keskeyttämällä kun ei niitä pisteitä saa. Pisteet kuitenkin ratkaisevat, miten hyviä kuskeja tässä ollaan, Suninen sanoi Rallti.fille.

Suomalaispilotti kuitenkin myöntää, että auto olisi tärkeää tuoda ehjänä maaliin Korsikan ”10 000 mutkan” rallista. Mieli tekisi kuitenkin myös haastaa kärkikuskeja.

– Täysiä pitää mennä ja sen mitä osaa. Nyt muutaman ulosajon jälkeen olisi kuitenkin tärkeää saada auto maaliin ja sitä kautta kokemusta lisää. Lähdetään katsomaan, miten luonnistuu. Kovat asvalttikuskit ovat mukana, joten tahti on varmasti kova kärkisijoista, Suninen summasi.

Suninen ajaa ensimmäistä kokonaista WRC-kautta. Kolme keskeytystä peräjälkeen ei hätkäytä.

– Paineilla ei pisteitä saa yhtään lisää. Tarkoitus on nousta takaisin omalle tasolle ja kehittää vauhtia sitä kautta. Pitää kuitenkin muistaa, että tälläkin kaudella on jo ollut positiivisia asioita, Suninen huomautti.

MM-sarjan kokemattomiin kuskeihin lukeutuvalle Suniselle Korsikan MM-rallin rajusti uudistunut reitti sopii erinomaisesti.

– Tykkään enemmän, kun on kaikille uutta paljon reitissä. Minulla kun kokemusta ei ole, niin ei jää siinä sitten tappiolle hirveästi. Varmasti kärkipojat menevät kuitenkin kovaa, oli tiet sitten uudet tai vanhat.

Lue myös nämä