Walesin MM-rallin pääkallopaikka vaihtuu

Walesin rallin huoltoparkki toimii tänä vuonna Llandudnon kaupungissa. Kuva: Wales Rally GB
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lokakuun alussa ajettava Walesin MM-ralli saa uuden kotipaikan Pohjois-Walesin rannikolla sijaitsevasta Llandudnosta. 

Suosittuna lomanviettopaikkana tunnettu Llandudno on isännöinyt viime vuosina erikoiskoetta, mutta tänä syksynä kaupungissa toimii myös rallin pääkallopaikka huoltoparkkeineen. Llandudnossa nähdään myös rallin lähtö ja maali.

Walesin rallin huoltoalue on toiminut viimeisen kuuden vuoden ajan teollisuusalueella Deesidessa lähellä Chesterin kaupunkia.

– Tuomme ilolla rallin MM-sarjan tunnelman ja huoltoparkin Llandudnoon. Siellä meillä on mahdollista luoda interaktiivinen fanialue kaupungin keskustaan. Iso kiitos kuitenkin kaikille Deesiden kumppaneillemme menneistä vuosista. He ovat olleet mukana varmistamassa, että kisamme on edelleen todellinen klassikko WRC-kalenterissa, Britannian moottoriurheiluliiton nokkamies ja Walesin rallin promoottori Hugh Chambers toteaa.

– Olemme todella innoissamme, että saamme olla jälleen järjestävänä piirikuntana tässä mahtavassa tapahtumassa. Nyt mukana on ekstratunnelmaa, kun koko tapahtuma on Llandudnossa, Conwyn piirikunnan valtuutettu Louise Emery hehkuttaa.

Deesiden ja Llandudnon huoltoparkeilla on välimatkaa noin 60 kilometriä, joten mistään kovin dramaattisesta muutoksesta ei ole kyse. Deesiden huoltoalue oli melko syrjässä, eikä sinne satunnaisia katsojia varmasti kovin paljon eksynyt. Toisin tulee olemaan Llandudnossa, jossa WRC-puitteet saadaan keskelle kaupunkia.

Walesin ralli ajetaan 3. – 6. lokakuuta.

Lue myös nämä