Teemu Suninen tarvitsee onnistumista Korsikalta – ”Sen jälkeen on henkisesti paljon helpompaa”

Teemu Suninen. Kuva: @World

M-Sport Fordin suomalaiskuskin Teemu Sunisen alkukausi rallin MM-sarjassa on ollut tuskainen.

25-vuotias Suninen on keskeyttänyt kaikissa kauden kolmessa ensimmäisessä osakilpailussa. Seuraavaksi MM-karkelot jatkuvat ensi viikolla Korsikan saarella, kun vuorossa on kauden ensimmäinen puhdas asvalttikisa.

– Odotan todella kovasti vuoden ensimmäistä asvalttirallia. Sillä alustalla aloitin aikoinaan urani, mutta toki karting-autolla ajaminen on vähän eri juttu kuin WRC-auton, Suninen naureskelee.

– En ajanut täällä viime vuonna, mutta mitä olen ymmärtänyt, niin pätkät ovat vähän nopeampia, ne ovat lähempänä Katalonian erikoiskokeita. Ajoimme Elfynin (Evans) kanssa parin päivän jaetut testit ja auto tuntui siellä hyvältä. Korsikalla on tärkeää löytää heti hyvä balanssi ajamiseen ja se onnistui ainakin testeissä, Suninen jatkaa.

Jokelalainen haluaa päästä Korsikan kisan ongelmitta maaliin. Liian kovaa tulostavoitteita nuori suomalainen ei halua asettaa, sillä vaisun alkukauden jälkeen on tärkeää saada hyvä sijoitus.

– Kaikkein tärkein asia on päästä ralli maaliin puhtaasti. Jos onnistumme siinä, niin sen jälkeen on henkisesti paljon helpompaa.

Myös tallipomo Richard Millener peräänkuuluttaa suomalaissuojatiltaan varmaa ja puhdasta ajoa.

– Teemu aloitti tosiaan uransa asvaltilta, mutta pitää muistaa, että tämä on ainoa kisa, jota hän ei ole ajanut WRC-autolla. Uskon, että hän näyttää hyvää vauhtia, mutta lähtöpaikka ei ole kovin hyvä hänelle. Hänen tavoitteensa on päästä kaikki pätkät maaliin ja saavuttaa maksimaalinen määrä kokemusta, Millener paaluttaa.

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi
Toimituspäällikkö