Jenkkitähti ylistää Norjan Kalle Rovanperää – ”Hän on seuraava iso talentti tässä lajissa”

Oliver Solberg
Oliver Solberg 100 Acre Wood -rallissa. Kuva: Subaru Motorsports USA
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin vuoden 2003 maailmanmestarin Petter Solbergin 17-vuotias poika Oliver osoitti jälleen ajotaitojaan viime viikolla Yhdysvalloissa. 

Solberg ajoi toiseksi USA:n rallisarjan kauden toisessa rallissa 100 Acre Wood -kisassa. Lisää tunnetta hyvään suoritukseen toi se, että Oliver ajoi Subarulla. Samoissa sinikeltaisissa väreissä isäpappa voitti aikoinaan MM-tittelin.

Oliver Solberg kirjautti 100 Acre Wood -rallin 16 erikoiskokeelle kuusi pohja-aikaa. Voitto kuitenkin karkasi rengasrikkoon sekä konepellin sokan irtoamiseen. Yhdellä erikoiskokeella norjalaisnuorukainen joutui ajamaan kuin Timo Mäkinen konsanaan Ouninpohjassa vuonna 1967.

Amerikkalaisen rallin suuri sanansaattaja sekä extreme-tähti Ken Block on ylistänyt nuorta Solbergia. Monet asiantuntijat ovat verranneet Solbergia suomalaiskomeetta Kalle Rovanperään, joka on vuoden vanhempi ja jo osoittanut taitonsa MM-sarjassa. Rovanperän tavoin myös Solberg on valloittanut jo nimiinsä Latvian rallisarjan kisoja. MM-debyyttiä nuorelta norjalaiselta odotellaan tulevan syksyn aikana.

– Oliver on mahtava muksu. Olen tuntenut hänet 5- tai 6-vuotiaasta. Toki hänen isänsä on auttanut paljon, jotta ura on lähtenyt käyntiin aikoinaan cross-kartien ynnä muiden myötä. Hän on älykäs lapsi, jolla on loistava persoonallisuus. Hän on tulossa sille tasolle, että voimme nähdä hänet MM-sarjan pätkillä. Uskon, että hän on yksi suurista isoista nimistä tulevaisuudessa, Block sanoo Autosportin verkkosivuilla.

– Minä aidosti uskon, että hän on seuraava iso talentti tässä lajissa. Petter, Pernilla ja Oliver ovat uniikki perhe. He elävät ja hengittävät tätä lajia.

Oliver Solberg ajaa tällä kaudella Subarulla kuusi osakilpailua Yhdysvaltojen rallisarjassa. Lisäksi nuorukaisen ohjelmaan kuuluu ainakin Viron ja Latvian rallisarja, jossa hän voitti kaksi ensimmäistä kisaa Volkswagen Polo R5:lla.

https://twitter.com/OliverSolberg01/status/1108438789943365637

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat