Mieletöntä draamaa Azorien EM-rallissa – venäläistähti rysäytti rajusti ulos päätöserikoiskokeella (video)

Rallin EM-sarjan puolustava mestari Aleksei Lukjanuk näytti menevän menojaan Portugalin Azoreilla ajetussa kauden avauskisassa tänä viikonloppuna. Voitto kuitenkin lipesi päätöserikoiskokeella.

38-vuotias Lukjanuk johti kisaa ennen kahta viimeistä pätkää 43 sekunnin erolla ennen puolalaista Lukasz Habajta. Huoltotauon jälkeen venäläisen voittounelma meni murskaksi, kun Citroenin autoon täksi kaudeksi vaihtanut Lukjanuk kärsi rengasrikon 14. erikoiskokeella tippuen kisassa kolmanneksi.

– Se oli hitaasti tyhjentyvä rengasrikko. En tiedä, mistä se johtui. Tämä on turhauttavaa, venäläinen manasi pätkän maalissa EM-rallin radiolle.

Viimeisellä ek:lla Lukjanuk koki vielä rutkasti enemmän vastoinkäymisiä, kun mies rysäytti rajusti ulos. Rengasrikko oli vahingoittanut myös jarruputkea, joka aiheutti pahan ulosajon. EM-sarjan Twitter-tilillä julkaistun viestin mukaan Lukjanuk ja kartanlukija Aleksei Arnautov selvisivät onneksi tärskystä ehjin nahoin.

Lyhyen videon venäläiskuskin ulosajosta voit katsoa jutun yläpuolelta. Jos video ei näy  selaimellasi, voit katsoa sen TÄMÄN LINKIN kautta.

Kisan voittoon ajoi lopulta Skodalla kurvaillut Habaj, joka vei ykköstilan ensimmäistä kertaa urallaan EM-rallissa. Habaj kukisti niin ikään Skodalla ajaneen isäntämaan Ricardo Mouran 8,4 sekunnilla. Kolmanneksi ajoi britti Chris Ingram.

– Iso kiitos tiimille. He tekivät jälleen upeaa työtä. En oikein tiedä, mitä sanoa, Habaj herkistelee EM-sarjan virallisilla verkkosivuilla.

– Me olemme tehneet kovasti töitä liki kaksi vuotta. Tämä on kolmas kertamme tässä rallissa. Jo viime vuonna vauhtimme oli hyvää, mutta tekniset ongelmat pilasivat kisan. Nyt kaikki kääntyi päälaelleen, Habaj jatkaa.

Azorien EM-rallin lopputulokset:
1. Lukasz Habaj POL     Skoda  2.50.55,4
2. Ricardo Moura POR     Skoda  +8,4
3. Chris Ingram GBR     Skoda  +42,2
4. Bruno Magalhaes POR    Hyundai +1.29,0
5. Ricardo Teodosio POR   Skoda  +1.46,1
6. Marijan Griebel GER    Skoda  +2.12,5
7. Alexandros Tsouloftas CYP Skoda  +4.34,7
8. Bernardo Souda POR    Citroen +6.44,0
Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi
Toimituspäällikkö