Pohjanmaan SM-rallissa kovat panokset – kuka saa paikan MM-ralliin?

Lauri Joona on vahvasti matkalla Flying Finn Future Star -kilpailun finaaliin. Kuva: Markus Mäki/AKK

Rallin SM-kausi jatkuu ensi viikonloppuna Seinäjoen ympäristössä ajettavalla Pohjanmaa-rallilla. Kilpailun jälkeen SM3-luokasta ovat selvillä kuljettajat, jotka osallistuvat Flying Finn Future Star -kilpailun finaaliin.

SM3-luokan alle 25-vuotiaat kuljettajat taistelevat pääsystä viiden parhaan joukkoon sarjapisteissä. Tähän ryhmään pääsevät nuoret kuljettajat aloittavat rallin jälkeen tiukan loppukilpailun Liikuntakeskus Pajulahden maisemissa. Loppukilpailun panoksena on ajopaikka ja kalusto Suomen MM-rallin JWRC-luokan kilpailuun.

Tällä hetkellä on selvää, että ajopaikkaa finaalissa tavoittelee neljä nuorta kuljettajaa, sillä SM3-luokkaa johtava Joonas Lindroos on yli-ikäinen kilpailuun. Ennen Pohjanmaa-rallia finaalipaikassa ovat nyt kiinni Lauri Joona, Sami Pajari, Aleksi Röyhkiö ja Roni Kauppi.

Palkintona FFFS-tittelin voittajalle on paikka Suomen MM-rallissa M-Sportin Ford Fiesta R2 -auton tuoreimmalla kehitysversiolla.

– Kilpailu JWRC-luokassa on erittäin kovaa ja kuljettajien siellä pärjätäkseen täytyy pystyä ajamaan todella kovaa. Viime vuonnakin suomalaiset R2-kuljettajat ja JWRC-kärki menivät aika lailla tasatahtia. Suomessa luokka on hyvä näytönpaikka kuljettajille. Täällä näkee kuljettajista, kenellä on kykyjä mennä eteenpäin uralla, kertoo Suomen MM-rallin kilpailunjohtaja Kai Tarkiainen.

– Flying Finn Future Star -kuljettajalta odotan sitä, että hän on pystynyt osoittamaan vauhtinsa aiemmissa ralleissa. Sen lisäksi lopputesteissä kuljettajan pitää vakuuttaa tuomaristo sitoutumisellaan ja omistautumisellaan. Halu olla tai tulla huippu-urheilijaksi tulee näkyä, Tarkiainen jatkaa.

Aiemmin Tulevaisuuden tähti -nimellä tunnetun kilpailun voiton ovat vieneet muun muassa M-Sport Fordin WRC-kuljettaja Teemu Suninen ja Jari Huttunen.

Flying Finn Future Star -kilpailun ensimmäisen osan loppukilpailu käydään Liikuntakeskus Pajulahdessa 17.-18. kesäkuuta. Kisan voittaja julkistetaan keskiviikkona 19. kesäkuuta.

SM3-luokan pistetilanne ennen Pohjanmaa-ralli:
 1. Joonas Lindroos  75
 2. Lauri Joonas    61*
 3. Sami Pajari    50*
 4. Aleksi Röyhkiö   44*
 5. Roni Kauppi    41*
 6. Arttu Lähdeniemi  38*
 7. Heikki Koski-Lammi 32*
 8. Henri Hokkala   28*
 9. Kalle Markkanen  22*

* ilmoittautunut Flying Finn Future Star -kilpailuun
Jaa uutinen