Jari-Matti Latvala maksoi velkojaan takaisin Toyotalle – ”Se on minulle todella tärkeää”

Jari-Matti Latvalan aikakausi Toyotan tallipäällikkönä on ollut satumaisen menestyksekäs.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala juhli mestaruutta Toyotan kuskien ja karttureiden kanssa Chilessä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sunnuntaina varmistui se, että Toyota puhdistaa rallin MM-sarjan palkintopöydän myös tällä kaudella. Keski-Suomesta käsin toimiva talli varmisti sunnuntaina Chilen MM-rallissa valmistajien tämän kauden mestaruuden, kun se karkasi tavoittamattomaan pistejohtoon Hyundailta.

Samalla varmistui myös se, että Toyotan kuljettaja kruunataan tänäkin vuonna kuljettajien maailmanmestariksi. Vain Kalle Rovanperällä ja Elfyn Evansilla on saumat kuitata tämän vuoden titteli.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Latvala aloitti Toyotan tallipäällikkönä vuoden 2021 alussa. Siitä lähtien Toyota on valloittanut joka vuosi kuljettajien, kartanlukijoiden ja valmistajien mestaruuden.

Tallipäällikkö Latvala kokee, että menestyksellä hän on voinut maksaa Toyotalle ”velkojaan” takaisin.

– Tänä vuonna minulle on tapahtunut mukavia asioita. Olen päässyt ajamaan Rally1-autolla Suomen MM-rallissa ja Rally2-autolla Japanissa. Se on minulle todella tärkeää, että pystyn tallipäällikkönä antamaan jotain takaisin Toyotalle, koska olen saanut heiltä näin paljon, Latvala sanoi.

Latvala ei toiminut Toyotan tallipäällikkönä kahdessa edellisessä MM-rallissa. Elokuiseen Suomen osakilpailuun hän osallistui itse Toyotan neljännellä Rally1-autolla ja kuittasi kisasta viidennen tilan. Syyskuussa ajetun Kreikan MM-rallin hän jätti väliin, koska samaan aikaan hän kilpaili Toyotan uudella Rally2-luokituksen autolla Japanin rallisarjan osakilpailussa. Latvala voitti kyseisen sorakisan.

Tallipomon tehtäviin hän palasi Chilessä, josta ei tällä kertaa tullut voittoa. Sen sijaan tuli mestaruus, joka on se kaikista isoin juttu japanilaisvalmistajalle.

– Emme ole koskaan pystyneet voittamaan valmistajien titteliä näin aikaisessa vaiheessa eli kaksi kilpailua ennen kauden loppua. Kilpailu on todella tiukkaa, ja tallien autot ovat lähellä toisiaan, mutta vahvuutemme on auton luotettavuus. Täälläkin toimme automme maaliin, Latvala huomautti.

Rallin MM-kausi jatkuu lokakuun lopussa uudella Keski-Euroopan MM-rallilla, jossa Rovanperällä on mahdollisuus napata toinen perättäinen mestaruutensa.

Katso alta kooste Chilen MM-rallin ratkaisuhetkistä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat