Kalle Rovanperä myhäili herkulliselle tilanteelleen

Chilen MM-ralli tarjosi ison haasteen Kalle Rovanperälle.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä ei tällä kertaa yltänyt mukaan kärkikamppailuun. MM-sarjaa johtava Toyota-kuljettaja sijoittui lopulta neljänneksi jäätyään reilut kaksi minuuttia voiton ottaneesta Ott Tänakista.

Rovanperä oli jälleen kisan alussa kärsijän roolissa, kun hän aurasi erikoiskokeita irtosorasta. Takkiin tuli, mutta ei yhtä paljon kuin lauantaina, jolloin Rovanperä ja kaikki muut Toyota-kuljettajat valitsivat väärät renkaat. Tässä vaiheessa Rovanperä putosi lopullisesti palkintokoroketaistosta.

– Viikonloppu oli meille hankala. Lähtöpaikalla oli lopulta suuri merkitys. Jouduimme antamaan tasoitusta koko viikonlopun, kun emme saaneet hyvää lähtöpaikkaa lauantainakaan. Vaikea viikonloppu, Rovanperä niputti.

Rovanperä sai kuitenkin kohtuullisen pistepotin Chilestä, kun hän ajoi pohja-ajan kisan päättäneellä Power Stage -erikoiskokeella. Tästä hänet palkittiin viidellä lisäpisteellä.

Rovanperä taistelee tämän kaudesta mestaruudesta tallitoveriaan Elfyn Evansia vastaan. Evans sijoittui Chilessä pykälää paremmin eli kolmanneksi, mutta walesilainen sai lopulta vain kahdella pisteellä suomalaista kiinni.

Tämä tarkoittaa sitä, että Rovanperällä on MM-sarjassa 31 pisteen etumatka Evansiin.

– En ole täysin tyytyväinen saamiini pisteisiin. Mutta tietenkin olen tyytyväinen, että olimme kuitenkin lähellä Elfyniä ja hän sai meitä kiinni vain kahdella pisteellä. Se on hyvä tilanne, Rovanperä hymyili.

Lue myös: Kalle Rovanperällä loistava tilaisuus! Näin suomalaistähti voi varmistaa mestaruuden seuraavassa MM-rallissa

Rovanperä ja koko Toyotan tiimi saivat Chilessä syytä juhlaan, sillä Toyota varmisti valmistajien maailmanmestaruuden ennen kahta viimeistä osakilpailua.

Mestaruus ratkesi käytännössä Power Stagella, jolla Rovanperä oli ykkönen ja Evans toinen. Näin Toyota sai tililleen riittävät lisäpisteet ja karkasi tavoittamattomaan johtoon Hyundailta.

– Kyllähän se aina lämmittää mieltä, että olemme olleet tiiminä vahvoja tänäkin vuonna, Rovanperä myhäili.

Titteli oli Toyotalle jo kolmas perättäinen. Toyota pääsee tänä vuonna varmuudella juhlimaan myös kuljettajien mestaruutta, sillä kolmantena oleva Hyundai-tähti Thierry Neuville ei voi enää saavuttaa Rovanperää.

Kausi jatkuu lokakuun lopussa ajettavalla Keski-Euroopan MM-rallilla, joka järjestetään ensimmäistä kertaa.

Lue myös: Ott Tänakille viimein täysosuma – Kalle Rovanperä ratkaisi Toyotalle yhden mestaruuden

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Katso alta video Chilen MM-rallin huipennuksesta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat