Rallin SM-sarjan mestaruustaisto tiivistyy – ”Muut ovat väsyneitä”

Teemu Asunmaan rallikausi jatkuu tulevana viikonloppuna Lahdessa.
Teemu Asunmaa
Teemu Asunmaa. Kuva: Jani Salonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kauden viimeistä edeltävästä SM-rallista Asunmaan tavoitteena on napata itselleen maksimipisteet ennen päätöskisaa.

Asunmaa ja kartanlukija Ville Mannisenmäki ovat kolmantena SM-pisteissä ennen Lahden osakilpailua. TGS Skoda Motorsport -tiimin kuljettaja starttaa Lahden SM-ralliin kohtuullisen pitkän ajotauon jälkeen.

– Mukava lähteä ajamaan kilpaa taas pitkästä aikaa. Koetetaan hakea maksimipisteet Lahdesta. Olemme koettaneet vähän uusia juttuja, Asunmaa kertoo tiedotteessaan.

– Katsotaan, jos saataisiin niistä hyvää vauhtia. Muutoksia emme kuitenkaan tee autoon enää kilpailun alla, vaikka kävimmekin ajamassa vielä lyhyet testit keskiviikkona, Asunmaa kertoo.

Alavutelaiskuljettaja jätti tänä vuonna Suomen MM-rallin väliin. Vaikka ajokilometrit Keski-Suomen sorateiltä jäivät haalimatta, Asunmaa uskoo olevansa iskussa.

– Kiireistähän meilläkin oli Suomen MM-rallin aikana ja pitkiä päiviä, mutta ajoväsymystä ei ole. Koetetaan kääntää se meidän eduksi, kun muut ovat väsyneitä edellisestä rallista, Asunmaa pohtii.

Lahden vauhdikkaassa reitissä on jonkin verran Asunmaalle tuttuja erikoiskokeita.

– Lahden tiet ovat tyypillisesti todella nopeita, mutta mukavia ajettavia. Varmasti hieno ralli luvassa, Asunmaa tuumaa.

Rallin SM-sarjan ykkösluokassa on äärimmäisen tasainen tilanne ennen kahta viimeistä osakilpailua. Asunmaa on pistetaulukossa kolmantena, mutta eroa kärkipaikkaa jakaviin Jari Huttuseen ja Lauri Joonaan on vain viisi pistettä.

Huttunen ja Joona kilpailivat viime viikonloppuna Suomen MM-rallin WRC2-luokan kisassa, jonka Asunmaa seurasi tällä kertaa sivusta.

Katso rallin SM-sarjan pistetilanteet täältä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat