Rallikonkari laittaa hyökkäysvaihteen silmään – ”Nelossijat saisivat jo riittää!”

Rallin SM-sarjan kausi kääntyy loppusuoralle, kun sarjan viimeistä edellinen osakilpailu kilpaillaan tulevana viikonloppuna kaksipäiväisenä tapahtumana Lahdessa.
Juha Salo
Juha Salo. Kuva: Taneli Niinimäki
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

SM1-luokassa neljä autokuntaa on erottunut omaksi ryhmäkseen, jonka jäsenten kesken mitalit tänä vuonna jaetaan. Nelikko ajaa 11 pisteen sisällä toisistaan, joten Lahdessa jaetaan mitalitaistelun kannalta tärkeitä SM-pisteitä.

SM-sarjan konkarikuski Juha Salo kertoo, että vaikka ajotaukoa edellisestä rallista on kertynyt lähes kaksi kuukautta, hän ei anna sen vaikuttaa suoritukseensa eikä valmistautumiseensa.

– Ajoin viime viikolla testipäivän ja kokeilin autoani vielä keskiviikkona. Yritetään latautua kisaan huolellisesti ja ajetaan kaasu pohjassa, jotta saisimme hyvän tuloksen aikaiseksi. Meillä on EK-kilometrejä aika paljon vähemmän kuin luokan muilla kärkikuljettajilla, mutta kaikkemme tehdään, että kärkiporukassa Lahdessa taistelemme. Periksi ei anneta, Salo lupaa.

Kun kilpailussa on useiden luokkien ja sarjojen autoja mukana, reitti on ennakkotietojen mukaan vedetty kovapintaisille ja nopeille ralliteille. Salo ja kakkosohjaaja Kristian Temonen starttaavat reitille lähtönumerolla neljä.

– Nelossijat saisivat jo riittää! Vähintään pitäisi päästä palkintopallivauhtiin ja mieluummin aina kärkeen asti. Sitä lähdemme tavoittelemaan. Toivotaan, että ne kaikki pienet säätöjutut autoomme toisivat pikkaisen lisää vauhtia, Salo summaa.

– Mutta heti alusta asti ajan niin kovaa kuin vain pääsen. Varmistelemaan emme aio lähteä, hyökkäämään kyllä. Se ajetaan, mitä pystytään ja osataan, Salo lupaa.

Lahdessa nähdään ja koetaan ralliautoilun varsinainen superviikonloppu, sillä rallin SM-sarjan lisäksi reitillä nähdään historic-rallin EM-sarjan sekä kansallisen historic-rallisarjan kilpailijat.

Rallin SM-sarjan pistetilanne 5/7 osakilpailua:

1. Jari Huttunen  90
2. Lauri Joona   90
3. Teemu Asunmaa  85
4. Juha Salo    79
5. Niclas Grönholm 37
6. Riku Tahko   35

Lue myös nämä

 • Uusimmat