Quantcast

Teemu Asunmaalle jättipettymys Tunturirallista – ”Tietenkin harmittaa, mutta tällaista se välillä on”

Teemu Asunmaa
Teemu Asunmaa. Kuva: Hannuphoto/Hannu Rainamo
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-sarjan puolustava pronssimitalisti Teemu Asunmaa sijoittui SM1-luokassa yhdenneksitoista lauantaina päättyneessä Arctic Lapland -rallissa.

Pitkään voitosta kamppaillut Asunmaa jäi hetkeksi kiinni Lapin korkeisiin lumipenkkoihin viimeisellä erikoiskokeella.  Näin ollen voittokamppailu vaihtui alavutelaisen kannalta vaisuun tulokseen.

– Osuttiin hieman penkkaan erikoiskokeen alkupuolella ja pyörähdettiin melkein 360 astetta. Oli pienestä kiinni, että olisimme päässeet pysähtymättä jatkamaan. Tietenkin harmittaa, mutta tällaista se välillä on.

Perjantaina Asunmaa ei pystynyt vastaamaan kisan voittaneen Emil Lindholmin kyytiin.

– Olosuhteet olivat muuttuneet pätkillä nuotituksen jälkeen ja reitillä oli jonkin verran irtolunta. Oma suorittaminenkaan ei ollut aivan siellä, missä toivoin. Vähän jäi harmittamaan, mutta ero kärkeen on kirittävissä, Asunmaa summasi lauantain jälkeen.

Myös lauantain aamupäivän lenkillä Lindholm meni vielä menojaan. 

– Auton säädöt eivät ole ihan mieleiseni, mutta huollossa ei voida lähteä niitä muuttamaan. Pirellin renkaissa on ollut hyvin pitoa koko rallin ajan. Ajellaan omaa vauhtia ja katsotaan mihin se maalissa riittää.

Kilpailun päättävällä, pimeässä ajettavalla ja kolme erikoiskoetta sisältävällä lenkillä Asunmaa latasi kaksi peräkkäistä pohja-aikaa nousten kilpailun johtopaikalle 0,1 sekunnin marginaalilla. Viimeisellä erikoiskokeella Ristilammella Asunmaata kuitenkin kohtasi epäonni auton osuessa lumipenkkaan ja pyörähtäen. Asunmaa menetti liki 12 minuuttia pyörähdyksen seurauksena.

Kolmesti Arctic Lapland -rallin voittanut Asunmaa käänsi nopeasti katseet kohti rallin SM-sarjan seuraavaa osakilpailua, Riihimäen SM-rallia kohti.

– Suuret kiitokset huollolle sekä yhteistyökumppaneille. Myös kilpailun järjestäjät ansaitsevat kiitoksen hyvin järjestetystä rallista. Aina ei voi onnistua, Riihimäellä on taas uudet pisteet jaossa.

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat