Emil Lindholm porokolarista huolimatta Tunturirallin valtias – ”Tiukille meni!”

Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva: Merita Mäkinen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen ajoivat rallin SM-kauden avauskilpailun Arctic Lapland -rallin voittoon Rovaniemellä.

Uransa toisen ykköstilansa Napapiirillä ajanut Lindholm voitti Viron Egon Kaurin reilusti yli minuutilla. Lindholmin tallikaveri Mikko Heikkilä täydensi palkintopallin.

Lindholm ja kolmas TGS Worldwide -tiimin kuljettaja Teemu Asunmaa järjestivät Arctic Lapland-rallin voittotaistelusta hienon näytöksen, joka ratkesi vasta rallin viimeisellä EK:lla Lindholmin hyväksi.

Rallin toisen kilpailupäivän kärkipaikalta aloittanut Lindholm kellotti aamun ensimmäiselle ja kilpailun pisimmälle EK:lle (44,56 km) 17,1 sekunnin pohja-ajan. Ounasvaaran yleisöerikoiskokeella Lindholm kasvatti johtoaan 0,3 sekunnilla, joten päivähuollossa SM1-luokan hallitsevan Suomen mestarin johto Asunmaahan oli kasvanut 28,2 sekuntiin.

Rallin kolme viimeistä ja ratkaisevaan erikoiskoetta ajettiin Kemijärven suunnalla, jossa Asunmaa aloitti hurjan kirin. Ennen kilpailun viimeistä erikoiskoetta Asunmaa oli siirtynyt 0,1 sekunnilla rallin johtoon.

Kilpailun dramaattinen ratkaisu nähtiin rallin päättäneellä Ristilammen EK:lla (31,51 km), jossa Asunmaa juuttui lumipenkkaan ja Lindholm ajoi voittajana rallin maaliin.

– Tiukille meni! Ajoimme rallin kolmanneksi viimeisellä EK:lla Heinunkierrossa porokolarin ja menetimme reilut 20 sekuntia. Sattui ja tapahtui, mutta viimeinen pätkä tultiin se, mitä osattiin ja a onnistuimme, Lindholm hehkutti.

– Viimeisen EK:n maalissa oli sellainen fiilis, että aikamme (19,5 sekunnin pohja-aika) pitäisi riittää, sillä pätkä tuli ihan limitillä maaliin asti. Täytyy myöntää, että porokolarin jälkeen ei ollut mukava tilanne, mutta hyvä alku kaudelle. Mestaruuteen tähdätään ja tämä alku oli paras mahdollinen.

Lindholm muistuttaa, että Arctic Lapland-ralli on aina erikoinen kisa.

– Jo pituutensa takia se tuntuu enemmän MM- kuin SM-rallilta. Voitto ja urani toiset poronsarvet avittavat kautta todella mukavasti eteenpäin. Korotetut SM-pisteet ovat sarjan kokonaisuuden kannalta myös todella tärkeät.

Lindholm myöntää, että perjantai-illan viimeisen EK:n pyörähdys ja 16 sekunnin aikahäviö kävi rallin lopussa mielessä.

– Joo, mutta lopetin miettimisen yhtä nopeasti ja keskityin täysillä kahteen viimeiseen erikoiskokeeseen. Jos ja jos. Mutta onneksi se ei ollut rallin ratkaissut tapahtuma. Kaikki toimi hienosti. Etenkin uudet erikoiskokeet sopivat meille hyvin. Jouduimme viime vuonna kilpailemaan MM-sarjassa puhtaasti nuotista, joten olemme vastaavilla erikoiskokeilla vahvoja, ja sen osoitimme myös täällä.

Ralli SM-sarja jatkuu 5. helmikuuta Riihimäen SM-rallilla.

 

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat