Quantcast

M-Sport Fordin uudessa hybridiralliautossa pirteä väritys – Toyota luottaa perinteiseen

Ford Puma Rally1
Ford Puma Rally1. Kuva: M-Sport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan kolme WRC-tiimiä julkistivat ulkoasunsa uuden hybridiaikakauden lanseeraustilaisuudessa Itävallan Salzburgissa lauantaina. 

Huomiota herätti varsinkin brittiläisen M-Sport Fordin uuden Puma Rally1 -kilpurin pirtsakka väritys. Autossa on sininen pohjaväri, mutta paljon myös violettia väriä. Kilpurin läpi kulkee myös violetinsävyistä ”sähkövirtaa”.  Pääsponsori Red Bull on myös komeasti näkyvissä. Juuri Red Bullin tiloissa pidettiin myös kauden lanseeraustilaisuus.

Ford Puma Rally1
Ford Puma Rally1. Kuva: M-Sport

M-Sportin Fordin riveissä täyden kauden ajavat irlantilainen Craig Breen, brittikuski Gus Greensmith sekä ranskalainen Adrien Fourmaux. Kauden avaavassa Monte Carlon MM-rallissa ensi viikolla Puma Rally1:n ratissa nähdään myös ralli-ikoni Sebastien Loeb, joka ajaa Fordilla valikoituja osakilpailuja.

Ford Puma Rally1
Ford Puma Rally1. Kuva: M-Sport

Jari-Matti Latvalan johtama Toyotan rallitiimi luottaa värityksessä perinteisempään tyyliin. Toyota GR Yaris Rally1 on ulkoasultaan hyvin samankaltainen kuin edeltäjä Yaris WRC. Punavalkoinen väritys tulee Toyotan päämajasta, sillä samantyylinen ulkoasu on myös muissa Toyotan moottoriurheilusarjojen kilpa-autoissa.

Toyota GR Yaris Rally1
Toyota GR Yaris Rally1. Kuva: WRC Promoter

Uusissa Rally1-autoissa on polttomoottorin rinnalla hybridiyksikkö, joka tuottaa hetkellisesti yli sata hevosvoimaa lisävoimaa sähkömoottorin avulla. Kilpureissa on karsittu monia asioita vanhoihin WRC-autoihin verrattuna, sillä aerodynamiikkaa on vähennetty, joustovaraa pienennetty ja keskilukko poistettu. Rattivaihteiden sijaan uusissa autoissa on mekaaninen vaihdekeppi.

Toyota GR Yaris Rally1 . Kuva: WRC Promoter

Hyundain WRC-talli julkisti Rally1-kilpurinsa värityksensä jo aiemmin tällä viikolla.

Lue lisää: Hyundain WRC-tiimi paljasti uuden Rally1-hybridiautonsa ulkoasun

Lue myös nämä

  • Uusimmat