Quantcast

Teemu Asunmaalla jälleen nihkeä ralli – ”Ajaminen tuntuu väkinäiseltä”

Teemu Asunmaa sijoittui neljänneksi rallin SM-kauden viimeistä edellisessä osakilpailussa Mikkelissä lauantaina.
Teemu Asunmaa
Teemu Asunmaa. Kuva: Hannu Rainamo
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viikonloppu oli Asunmaalle haastava. Jo Suomen MM-rallissa elokuun alussa Asunmaa oli kaukana SM-sarjan kärkinimistä ja sama meno jatkui Mikkelissä.

Asunmaalle ja kartturi Ville Mannisenmäelle eroa kärkeen kertyi miltei puolitoista minuuttia Mikkelin SM-rallin seitsemällä erikoiskokeella. Kisan neljäs sija piti Asunmaan SM-pisteissä niin ikään neljäntenä.

Mikkelin SM-ralli lähti alavutelaiselta haastavasti käyntiin risteyksen mentyä leveäksi avauserikoiskokeella. Kolmanneksi nopein aika toisella pätkällä kuitenkin piti Asunmaan viiden kärjessä päivähuoltoon tultaessa.

– Auto sammui jarrutuksessa ja meni sitä kautta vähän pitkäksi. Käytiin pellon kautta kiertämässä. Muutoin ei mitään isompia tilanteita, ei vain kulje. Ison tien ajaminen on huonoa, ei luota nuottiin yhtään ja ajo tuntuu väkinäiseltä.

Päivän lenkillä ajettiin kaksi erikoiskoetta. Asunmaa oli kummallakin erikoiskokeella viidenneksi nopein säilyttäen viidennen tilan SM1-luokassa päivän toiseen huoltoon tultaessa.

– Sama jatkuu kuin edellisissä kisoissa. Mikään ei ole muuttunut näköjään. Auto toimii hyvin, mutta hankalaa on.

Viimeisellä kolmen erikoiskokeen lenkillä Asunmaa ajoi virheitä vältellen, koska kärkikolmikkoon ei ollut enää asiaa.

– Ei oikeastaan yritetty mitään viimeisellä lenkillä. Aikaerot olivat jo niin suuria, ettei kannata enää puristaa, ettei tule virheitä.

Asunmaa käänsi katseensa jo SM-kauden päätösosakilpailuun Kouvolaan.

– Kouvolaan onneksi on aikaa, ei parane vielä miettiä sitä. Kiitokset ja pahoittelut yhteistyökumppaneilleni, suunta on vain ylöspäin ja sinne pyritään.

Mikko Heikkilä ajoi voittoon Mikkelin SM-rallissa ja nousi taistelemaan mestaruudesta Emil Lindholmia vastaan. Lindholm joutui keskeyttämään Mikkelissä kakkossijalta vaihdelaatikkorikon vuoksi.

Kauden viimeinen SM-ralli ajetaan Kouvolassa syys-lokakuun taitteessa.

Katso rallin SM-sarjan pistetilanteet täältä.

Lue myös: Emil Lindholm paljasti keskeytyksensä syyn – ”Kaikkemme teimme”

Lue myös: Rallin Suomen mestaruudesta luvassa huima kamppailu – ”Nyt ei harmita lähteä kotiin”

Lue myös nämä

  • Uusimmat