Nähdäänkö EM-rallissa harvinainen temppu?

Tshekkikuljettajilla on mahdollisuus ottaa todellinen jättipotti EM-kotirallistaan.
Jan Kopecky
Jan Kopecky. Kuva: @World/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Zlinin kaupungin ympäristössä ajettavasta Tshekin EM-rallista on ajamatta enää kolme erikoiskoetta, ja isäntämaan edustajilla on kilpailussa komea neloisjohto.

Kärkipaikkaa pitää yhä hallussaan Skoda-konkari Jan Kopecky, jolla on kymmenen ajetun erikoiskokeen jälkeen 39,8 sekunnin etumatka Filip Maresiin. Dominik Stritesky ja Erik Cais ovat aivan Maresin kannassa, sillä neljänneltä sijalta on matkaa kakkostilaan vain 1,1 sekuntia.

Neloisvoitot ovat harvinaista herkkua rallin EM-sarjassa. Edellisen kerran saman maan edustajat nappasivat neljä kärkisijaa vuoden 2016 Tshekin EM-rallissa – ja tuolloinkin asialla olivat tshekkikuljettajat. Kuusi vuotta sitten ykkönen oli niin ikään Kopecky, jonka perässä tulivat Tomas Kostka, Jan Cerny ja Pavel Valousek.

Kopecky ei halunnut vielä herkutella voitolla ennen viimeistä kolmen erikoiskokeen lenkkiä, vaikka hänellä on tukeva johtoasema asvalttikilpailussa.

– Tässä on vielä erikoiskokeita jäljellä. Kysy tuo kysymys (mitä voitto sinulle merkitsisi) minulta myöhemmin, Kopecky kuittasi toimittajalle kymppipätkän maalissa.

Kopecky on ylivoimaisesti menestynein kuljettaja Tshekin Barum-rallin historiassa. Konkari jahtaa kilpailusta jo kymmenettä ykkössijaansa.

Mares, Stritesky ja Cais ratkovat näillä näkymin kakkostilan kohtalon keskenään. Kilpailussa voi vielä sattua ja tapahtua, sillä olosuhteet ovat muuttuneet radikaalisti viikonlopun aikana. Sunnuntaiaamupäivänä erikoiskokeita ajettiin sekä kovassa sateessa että täysin kuivilla asvalttiteillä.

– Filip on tullut kovaa. Näyttää siltä, että meidän pitää hyökätä kovempaa, Ford-kuljettaja Cais jutteli ennen huoltotaukoa.

Myös itävaltalaisella Simon Wagnerilla on yhä mahdollisuudet nousta palkintokorokkeelle. Wagner ajaa viidentenä, mutta kakkospaikka on vain 8,1 sekunnin päässä.

Toni Herranen ja kartanlukija Sebastian Virtanen jatkavat ERC4-junioriluokassa kuudentena ennen viimeistä lenkkiä. Suomalaisten ero luokkaa johtavaan Laurent Pellieriin on liki yhdeksän minuuttia.

Katso alta kooste lauantain tapahtumista Tshekin EM-rallissa. Videolla näkyy tämän kauden mestaruuden jo varmistaneen Efren Llarenan raju ulosajo. Kilpailun tilanne on videon alla.

Tshekin EM-rallin tilanne EK10/13 jälkeen:

1. Jan Kopecky    Skoda 1.31.06,3
2. Filip Mares    Skoda   +39,8
3. Dominik Stritesky Skoda   +40,0
4. Erik Cais     Ford   +40,9
5. Simon Wagner   Skoda   +47,9
6. Norbert Herczig  Skoda  +3.37,4
7. Simone Campedelli Skoda  +3.57,2

Lue myös nämä

 • Uusimmat