Emil Lindholm paljasti keskeytyksensä syyn – ”Kaikkemme teimme”

Rallin SM-sarjaa johtava Emil Lindholm ja kartanlukija Reeta Hämäläinen joutuivat keskeyttämään Mikkelin SM-rallin vaihdelaatikkorikon vuoksi lauantaina.
Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva: Merita Mäkinen/Meritapix
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lindholm ajoi kauden viimeistä edellisessä SM-osakilpailussa toisena ennen ongelmiaan. Lindholmin Skodan vaihdelaatikko rikkoutui viimeistä edellisellä erikoiskokeella, jonka jälkeen hänen oli jätettävä kilpailu kesken.

– Ajoimme kakkosvaihteella koko erikoiskokeen. Vaihdekeppi ei liikkunut, ja vaihteisto oli jumissa. EK:n jälkeen yritimme saada kolmosvaihteen päälle ja jatkaa rallia, mutta vaihteensiirto oli jumissa. Kaikkemme teimme, mutta ralli oli jätettävä tällä kertaa kesken, Lindholm kertasi tiedotteessaan.

Mikko Heikkilä dominoi Mikkelin SM-rallia ja otti lopulta voiton. Lindholm ei pystynyt vastaamaan Heikkilän vauhtiin viidellä ensimmäisellä erikoiskokeella.

– Oli yllättävän liukasta, eikä ollut helppoa ajaa. Saimme toisella EK:lla teknisistä ongelmista kärsineen nolla-auton kiinni ja ajoimme viimeiset viisi kilometriä sen perässä. En oikein tiedä, saimmeko me oikeaa aikaa kyseiseltä EK:lta. No, nyt sillä ei ole enää merkitystä, Lindholm harmitteli.

Keskeytyksen jälkeen pelin henki sarjan viimeisessä osakilpailussa on se, että Lindholm tai Mikkelissä voiton ottanut Heikkilä on viimeisen osakilpailun voittaessaan SM1-luokan Suomen mestari.

– Jos olisimme tulleet tämän rallin läpi, meille olisi mestaruuteen riittänyt kuudes sija. Kouvolassa taistellaan, lupasi sarjan kärjessä pysynyt Lindholm, jonka kantaan Heikkilä nousi voitollaan.

Rallin SM-sarjan seitsemäs ja viimeinen osakilpailu ajetaan syys-lokakuun vaihteessa Kouvolassa.

Lue myös: Draamaa SM-rallissa: sarjakärki Emil Lindholm koki karun kohtalon – Mikko Heikkilä nousi mestaruustaistoon

Lue myös nämä

  • Uusimmat