Teemu Asunmaa lähtee puolustamaan SM-titteliä – ”Kilpailu kiristyy vuosi vuodelta”

Jani Salo ja Teemu Asunmaa
Jani Salo ja Teemu Asunmaa. Kuva: Taneli Niinimäki
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Asunmaa starttaa puolustavana mestarina rallin SM-sarjan kauteen 2020. Uusi sesonki käynnistyy perinteikkäällä Tunturirallilla tammikuun puolivälissä.

Asunmaa ja kartanlukija Jani Salo ajavat tulevan kauden TGS Worlswiden tiimin Skoda Fabia R5:n uudella kehitysversiolla. Alavutelainen rallikuljettaja uskoo, että Evo-versiosta saa enemmän irti kuin vanhasta Fabiasta.

– Nyt lähdetään sitten hallitsevana mestarina kauteen 2020. Kalusto vaihtuu uudempaan Skodan Evo-versioon. Mestaruutta lähdetään tietenkin puolustamaan heti Tunturista lähtien, Asunmaa sanoo rallin SM-sarjan Twitter-sivuilla julkaistulla videolla.

– Auto on ”faceliftiltään” hyvin samannäköinen kuin vanhempi versio, mutta paljon on pieniä teknisiä juttuja, jotka ovat erilaisia. Perusajatus on hyvin sama, mutta paljon on tehty pieniä kehitysjuttuja teknisissä komponenteissa. Potentiaalia autossa on siis paljon, kun vaan saadaan kaikki hierottua kohdilleen testeissä ja kuljettajan mieleiseksi.

Lue lisää: Toni Gardemeisterin tiimi vahvalla kokoonpanolla rallin SM-sarjaan

Asunmaa jahtaa ensi vuonna uransa kolmatta Suomen mestaruutta SM1-luokassa.

– Varmasti tulee kova kausi, niin kuin ovat olleet kaikki aiemmatkin. Jotenkin tuntuu, että kilpailu vain kiristyy vuosi vuodelta. Lähdetään tekemään oma paras mahdollinen suoritus. Tavoitteena on mestaruus, Asunmaa toteaa.

– Talvikausi on todella tärkeä, erityisesti Tunturiralli, jossa on 1,25-kertaiset pisteet jaossa. Kauden startti korostuu. Jos Tunturissa onnistuu, niin se kantaa pitkälle. Mitään ei saa ilmaiseksi, se on varma juttu, Asunmaa jatkaa.

Lue myös nämä