Täysin uupuneelta Jari-Matti Latvalalta vahva vihjaus

Toyotan tallipäällikön viittaa normaalisti kantava Jari-Matti Latvala teki komean paluun ralliautoilun korkeimmalle tasolle.
Jari-Matti Latvala ja Akio Toyoda
Jari-Matti Latvala sai onnittelut Toyotan isolta pomolta Akio Toyodalta maalissa. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

38-vuotias tuurilainen ajoi sunnuntaina päättyneessä Suomen MM-rallissa viidenneksi. Eroa kärkeen tuli yli neljä minuuttia, mutta tasapainoinen suoritus palkittiin Rally1-noviisille hienolla tuloksella. Kaiken kruunuksi Latvala saalisti yhden MM-pisteen myös kisan päättäneeltä Power Stage -erikoiskokeelta.

Latvala myönsi olevansa täysin uupunut viikonlopun urakastaan, mutta hän oli sitäkin onnellisempi.

– Tämä oli todella upea viikonloppu. Ennen kisaa ajattelin, että jos viiden joukkoon yllämme, se on huipputulos. En minä tämän kovempaa olisi voinut ajaa. Tämä oli minun vauhtini, Latvala sanoi Rallit.fille.

 – Yksi lisäpiste Powerilta oli hieno bonus. Viimeksi ajoin tehdastallissa Kataloniassa syksyllä 2019. Se oli vaikea kisa, eikä silloin ollut nautintoa tai iloa ajamisessa. Tämän viikonlopun sen sijaan muistan ikuisesti. Ei tämä varmasti paras rallini ollut suorituksen osalta, mutta ihan taatusti nautinnollisin, Latvala painotti.

Suomen MM-ralli ei välttämättä jäänyt Latvalan viimeiseksi kuskiesiintymiseksi MM-sarjassa, vaikka hänen päätyönään on hoitaa Toyotan tallipäällikön tehtäviä.

– Olisi ehkä kiva ajaa vielä kerran, joskus tulevaisuudessa, Latvala vihjaili.

– Asvalttikisa voisi olla vaikeampi. Siitä on jo niin paljon aikaa, kun ajoin viimeksi asvaltilla. Nyt olisi helpompaa mennä toiseen soraralliin, kun täältä on saanut tuntumaa.

Kilpailuviikonloppu tarjosi Latvalalle lisää työkaluja tallipomon hommiin. Nyt hänellä on parempi ymmärrys Toyotan tehdastiimin Rally1-luokituksen hybridikilpurista.

– Jos kuskit valittavat hybridiyksiköstä, aliohjautumisesta tai auton perän ongelmista, niin nyt tiedän, mistä he puhuvat.

Katso alta kooste Suomen MM-rallin ratkaisuhetkistä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat