Tarttuuko myös Sebastien Loeb Citroenin syöttiin? ”Voisi olla kirsikka kakkumme päällä”

Sebastien Loeb ja Sebastien Ogier
Sebastien Loeb ja Sebastien Ogier. Kuva: CitroenRacing/ @World
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Citroenin rallitiimissä saatetaan nähdä jopa kaksi maailmanmestaria ensi kaudella.

Citroen vahvisti viime viikolla, että Sebastien Ogier siirtyy talliin ensi kaudesta lähtien. Ranskalaisvalmistaja teki M-Sport Fordilta siirtyvän Ogierin kanssa kaksivuotisen sopimuksen.

Citroen ei ole tiedottanut ensi kauden muista kuljettajistaan. Tallipäällikkö Pierre Budar ei vielä osannut kertoa, osallistuuko talli kahdella vai kolmella WRC-autolla ensi kauden MM-sarjaan.

– Meidän pitää saada hyvä kuljettaja toiseen autoomme. Sen jälkeen katsomme, onko meillä on mahdollisuus kolmanteen autoon – se on budjettikysymys. Tärkeintä on, että meillä on kaksi vahvaa autokuntaa, jotka pystyvät taistelemaan voitoista, Budar linjasi ennen torstai-iltana käynnistyvää Walesin MM-rallia.

Citroeniin on yhdistetty vahvasti suomalaiskuljettaja Esapekka Lappi, joka on vielä toistaiseksi Toyotan sopimuskuljettaja.

Jos Citroen päättää lähteä ensi kauteen kolmella autolla, talli saattaa kierrättää eri kuljettajia kolmosautossa. Yksi vaihtoehdoista on yhdeksänkertainen maailmanmestari Sebastien Loeb, joka on ajanut tällä kaudella muutaman MM-rallin Citroenilla rallicross-ohjelmansa ohella.

Budarin mukaan talli ei ole vielä käynyt tarkempia keskusteluja Loebin kanssa, mutta kaikkien aikojen rallikuljettaja saatetaan nähdä Citroenin WRC-auton ohjaamossa myös kaudella 2019.

– Hän voisi olla kirsikka kakkumme päällä, Budar sanoi Rallit.fille.

– Etenemme tämän asian kanssa askel kerrallaan. Ensin vahvistamme ensi kauden pääkuljettajat ja sen jälkeen katsomme, voimmeko tehdä jotain Loebin kanssa, Budar painotti.

Lue myös nämä