Tänakin jahkailu mutkistanut Jari-Matti Latvalan tilannetta – ”Minulla ei ole mitään ensi vuodelle”

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan konkarikuski Jari-Matti Latvalan ura on vaakalaudalla. Yksityiselämän rajut käänteet ovat sotkeneet Latvalan mieltä kuluvan MM-rallikauden aikana.

MM-sarjan kautta aikain kokeneimman kuljettajan oma halu on jatkaa WRC-auton puikoissa myös ensi kaudella. Ero- ja verosotkujen takia Latvala ei ole jaksanut edes miettiä, mitä tekisi, jos jatkokontrahtia ei tule.

– Henkilökohtaisesti en ole ajatellut sitä yhtään. Katsotaan nyt loppuun asti, miten tämä menee. On ollut niin paljon muitakin asioita mietittävänä, Latvala tokaisi Katalonian MM-rallin huoltoalueella.

Lue myös: Verokarhu sekoitti Jari-Matti Latvalan ajatukset – ”Se ei ole vieläkään ohi”

Latvalan ja monen muun sopimusasioita hidastaa Toyotan ykköstähden Ott Tänakin jahkailu. Virolainen on hieronut pitkään ja hartaasti jatkopahvia japanilaisvalmistajan kanssa.

Timo (manageri Jouhki) tekee töitä taustallani ja kyselee. Ongelma vain on se, että Ott ei ole tehnyt päätöstä. Kaikki on siinä mielessä auki. Muutkin tiimit odottavat Ottin päätöstä. He eivät voi lyödä lukkoon paikkoja ennen sitä, Latvala pohdiskeli.

Katso alta video, mitä Katalonian MM-rallissa on luvassa. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,284824″ ap mute ]

 

Mahdollista on, että Toyota venyttää päätöksen ensi kauden kuskeista jopa kauden viimeisen rallin jälkeen, joka ajetaan Australiassa marraskuussa.

– Ott on se kaikista kuumin kuljettaja. Citroenilla kuljettajat ovat sovittuna, Hyundailla on tavallaan yksi paikka auki ja periaatteessa Fordin tilanne on auki. Sitten asioita alkaa loksahdella paikoilleen, kun Ott tekee päätöksen. Minulla ei ole vielä mitään ensi vuodelle, Latvala vahvisti.

– Nämä kaksi viimeistä kilpailua ovat todella tärkeitä. Minun täytyy vain keskittyä, että saisin onnistumisia. Nämä ovat elintärkeitä kilpailuja ensi vuoden kannalta.

Latvala ei osannut sanoa, mikä sopimusneuvotteluissa kiikastaa virolaisen osalta.

– Olen ihan varma, että japanilaiset haluavat hänet pitää, jos on noin kova kuljettaja. Ott on voittanut monta kilpailua ja kaksi kisaa on mennyt vähän pilalle auton vikojen takia. Molemmilla on varmasti halu jatkaa, mutta siinä välissä tapahtuu joitain asioita, joista minä en tiedä, Latvala pyöritteli.

– En uskalla lähteä sen enempää analysoimaan, mistä se on kiinni. Mediassa on heitetty väitteitä palkkasummista ja muista, mutta en halua sanoa mitään, koska en tiedä tapausta. Olen nähnyt vain saman spekulaation, minkä tekin olette nähneet.

Lue myös: Jäähyväiset ainutlaatuiselle MM-rallille – tämä kaikki sinun pitää tietää Katalonian osakilpailun reitistä

Lue myös nämä