Esapekka Lappi myönsi: Citroenin tulevat päivitykset tuovat mieleen Toyotan – ”Tuli mukavia muistoja”

Esapekka Lappi. Kuva: Citroen Racing

Esapekka Lappi lähtee siipimiehenä tämän viikon Katalonian MM-ralliin. Pieksämäkeläisen tehtävänä on tukea tallikaveri Sebastien Ogierin mestaruustaistoa.

Ranskalaisen urakka tosin vaikuttaa varsin haastavalta, sillä ero kärkimies Ott Tänakiin on 28 pistettä ennen kahta viimeistä osakilpailua.

Lapin mukaan Citroeniin löydettiin parannuksia testeissä.

– Muutettiin autoa aika paljon. Ne olivat isoimpia muutoksia, mitä on tehty tällä kaudella. Silti on vaikea sanoa, että mikä vauhti on verrattuna muihin. Ainakin se tuntui helvetisti nopeammalta. On tällä autolla ainakin ennen tässä rallissa pärjätty, Lappi muistutti.

Lue myös: Jäähyväiset ainutlaatuiselle MM-rallille – tämä kaikki sinun pitää tietää Katalonian osakilpailun reitistä

– Kyllä siellä on muutamalla kuskilla aika paljon paineita. Saan itse aika rennosti lähteä ajamaan. Toki tiedän tallin odottavan, että voin auttaa Ogieria mahdollisimman paljon.

Isoja päivityksiä ensi kaudella

Kataloniassa ajetaan perjantaina soralla ja kaksi seuraava päivää asvalttiteillä. Juuri asvaltilla Citroen on ollut suurissa ongelmissa. Lapin mukaan parannuksia on saatu varsikin auton tasauspyörästön lukkoihin sekä pienempiä kehitysaskelia iskunvaimentimiin.

Katso alta video, mitä Katalonian MM-rallissa on luvassa. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Citroenin, Lapin ja varsinkin Ogierin kannalta suuremmat auton geometriaa sekä aerodynamiikkaa koskevat päivitykset voidaan ottaa käyttöön vasta ensi kaudella.

– Ajoimme Jämsässä testiä viime viikonloppuna. Täällä Espanjassa ajettiin vain asvaltilla Sebin kanssa. Seb kokeili uutta ”aeroa” täällä ja minä sunnuntaina Suomessa. Se oli vain testiä ensi vuotta varten, koska ei niitä osia ole ennen ollut autossa, eikä niitä voi vielä tänä vuonna käyttää.

– Meillä ei riitä luokittelujokerit, joten valitettavasti niitä osia ei saatu tänne, Lappi sanoi.

Toyota-kuljettaja Ott Tänak väitti aiemmin, että Citroen on kopioinut aerodynamiikkapäivitykset Toyotasta. Vielä viime kaudella Tommi Mäkisen johtamassa Toyotan tiimissä ajanut Lappi myönsi, että ”uusilla siivillä” myös Citroen tuntui kotoisalta.

– Sanotaanko näin, että tuli ihan mukavia muistoja mieleen, kun lähti ensimmäistä kertaa vetämään, naurahti Lappi, joka tunnusti uusien aerodynamiikkaosien muistuttavan paljon Toyota Yaris WRC:n aeropakettia.

Lue myös: Esapekka Lappi ja Mads Östberg testasivat Citroenin uusia päivityksiä Ouninpohjassa (videot)

– Fiilis oli aika huima. Tuli tunne, että taas pitää joku katkaisija laittaa pois päältä aivoista. Downforcea oli niin paljon enemmän, että en vain uskaltanut ajaa tarpeeksi kovaa.

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö