Quantcast

Tähän kaatui Toyotan kaksoisvoitto MM-rallissa – ”Maistuu katkera kalkki”

Toyotan Elfyn Evansille jäi hieman jossiteltavaa viime viikonloppuna ajetusta Meksikon MM-rallista.
Elfyn Evans ja Jari-Matti Latvala
Elfyn Evans ja Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Evans oli kiinni sorakilpailun kakkossijassa vielä ennen viimeistä erikoiskoetta. Hyundain Thierry Neuville pisti walesilaista kuitenkin pataan Power Stage -erikoiskokeelta ja pääsi ruiskuttamaan kuohujuomaa palkintokorokkeen kakkospaikalla.

Toyotan Sebastien Ogier kuittasi voiton Meksikosta, mutta Toyotan kaksoisvoitto karahti tekniseen vikaan. Evansin Toyotasta hajosi ohjausvarsi kilpailun päätöspäivänä, minkä vuoksi hän joutui tyytymään kolmanteen sijaan.

– Yritin ajaa niin hyvin kuin pystyin, mutta vian vuoksi en pystynyt olemaan niin aggressiivinen kuin tavallisesti. Tietyt paikat oli otettava varovaisemmin ja se maksoi meille toisen sijan, jonka olisimme tarvinneet, Evans harmitteli.

– Tässä maistuu hieman katkera kalkki. On toki hienoa olla pitkästä aikaa palkintokorokkeella, mutta meillä oli mahdollisuus ottaa hieman enemmän pisteitä. Tällainen tilanne on aina pettymys, Toyota-kuski lisäsi Rallit.fille.

Evans oli edellisen kerran palkintokorokkeella viime vuoden elokuussa Belgian MM-rallissa. Evansin suoritukset jäivät vaisuiksi viime kaudella, mutta Meksikossa hän osoitti pystyvänsä taistelemaan edelleen huippusijoista – ja parhaimmillaan jopa tämän kauden mestaruudesta.

Kun kaudesta on takana kolme osakilpailua, Evans on pistetaulukossa viidentenä vain 12 pisteen päässä sarjaa johtavasta tallitoveristaan Ogierista.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

– Olemme menneet selkeästi oikeaan suuntaan kaikilla osa-alueilla. Auto sopii minulle nyt paremmin ja minulla on parempi ajotuntuma. Säädötkin ovat paremmin kohdallaan, mutta töitä on vielä tehtävänä, Evans huomautti.

Kauden seuraava osakilpailu ajetaan huhtikuun puolivälin jälkeen Kroatiassa.

– Toivottavasti pystymme ajamaan voitosta siellä. Viime vuonna se ei ollut hyvä ralli meille, mutta nyt meillä on hieman parempi lähtöpaikka, Evans sanoi.

Katso alta kooste Meksikon MM-rallin huipennuksesta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat