Quantcast

Thierry Neuville tarjoili huiman kirin Meksikossa, jakoi tunnustusta Toyota-kuskille – ”Ei hän hommaa helpoksi tehnyt”

Hyundain Thierry Neuville jatkoi palkintoputkeaan rallin MM-sarjassa Meksikossa viime viikonloppuna.
Kartanlukija Martijn Wydaeghe ja Thierry Neuville
Kartanlukija Martijn Wydaeghe ja Thierry Neuville. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kauden kahden ensimmäisen MM-rallin kolmannen sijan päälle belgialainen saalisti Meksikon soralta kakkostilan. Neuville kävi huiman kamppailun Toyotan Elfyn Evansia vastaan ja nappasi lopulta toisen sijan 0,4 sekunnin turvin.

– Koko viikonloppu oli kovaa taistelua. Vedimme ihan täysillä koko ajan. Yritin parantaa autoa tai sen ohjattavuutta pitkin kisaa ja se menikin paremmaksi. Meidän lähtöpaikkamme ei ollut paras mahdollinen, jonka myötä hävisimme liki 40 sekuntia jo perjantaina. Emme kuitenkaan antaneet periksi, Neuville huokasi.

Vielä sunnuntaiaamun pitkän 35-kilometrisen Otatesin erikoiskokeen jälkeen näytti siltä, että Evans vie kaksikosta pidemmän korren. Walesilainen kuitenkin rikkoi pätkällä ohjausvarren ja joutui sen jälkeen puolustuskannalle kahdelle viimeiselle pätkälle.

 – Pitkän pätkän jälkeen olin vähän pettynyt, koska pätkän lopussa oli pari koiraa tiellä ja minun oli pakko vähän hidastaa. Jouduin hidastamaan sen verran, että Elfyn sai minulta 1,7 sekuntia pois. Sitten näin, että hänellä oli joku ongelma autossa, mitä hän korjasi. Hän myös onnistui siinä hyvin ja pystyi ajamaan aika kovaa loppuun asti, Neuville selvitti.

Hyundai-kuski kuitenkin korosti, että myös hän sai viikonlopun aikana oman osansa ongelmista.

– Meillä oli yksi hybridiongelma, rengasrikko eilen ja lisäksi kamppailin auton säätöjen kanssa. Varsinkin ohjattavuuden kanssa tein töitä koko viikonlopun. Emme olleet ihan niin kilpailukykyisiä kuin olisin toivonut. Pystyimme silti ajamaan mielestäni hyvin ja se toi meille kakkostilan, Neuville kertoi.

– Lauantaina homma meni vähän parempaan suuntaan, kun saimme paremman lähtöpaikan. Saimme vähitellen Elfyniä kiinni. Ei hän hommaa helpoksi tehnyt. Piti taistella ihan loppuun asti.

Neuville on kolmen osakilpailun jälkeen MM-sarjassa toisena kolmen pisteen päässä sarjaa johtavasta Sebastien Ogierista. Evans puolestaan majailee pistetaulukossa viidentenä. Eroa kärkeen on 12 pistettä.

Katso alapuolelta Meksikon MM-rallin ratkaisuhetket.

Lue myös nämä

  • Uusimmat