Quantcast

Hyundain tallipäällikkö listasi rallin MM-sarjan suurimmat suosikit – ei maininnut Toyota-tähden nimeä

Hyundain tallipäällikkö Cyril Abiteboul uskoo, että rallin MM-sarjan tämän kauden mestaruudesta tulee useamman kuljettajan kauppa.
Cyril Abiteboul
Cyril Abiteboul. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Mestaruuskamppailu tiivistyi entisestään viikonloppuna ajetun Meksikon MM-rallin jälkeen. Kauden toisen voittonsa ottanut Sebastien Ogier siirtyi sarjan kärkipaikalle, vaikka hän on ajanut yhden kilpailun muita vähemmän.

Hyundain Thierry Neuville on vain kolmen pisteen päässä Ogierista ja MM-sarjan kolmonen Kalle Rovanperä puolestaan yhden pisteen Neuvillea jäljessä. Myös M-Sport Fordin Ott Tänak ja Toyotan Elfyn Evans ovat aivan kärjen tuntumassa.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

– Tilanne on todella tiukka. Tämä osoittaa sen, että sarja on täysin auki, Hyundai-pomo Abiteboul sanoi Rallit.fille.

Abiteboul luetteli mielestään tämän kauden vahvimmat kuljettajat. Ranskalaisen listalta uupui kokonaan Evansin nimi, vaikka Toyotan walesilaiskuljettaja ajoi vahvasti Meksikossa ja otti kolmostilan.

– Uskon, että Toyotalla on kaksi todella kovaa kuljettajaa: Sebastien Ogier, vaikkei hän ajakaan koko sarjaa, ja tietenkin Kalle Rovanperä. Myös Ott Tänak on nopea, mutta Meksikossa hänellä oli ongelmia, Abiteboul kertoi.

Kauden avauskisojen jälkeen vaikuttaa siltä, että valmistajien mestaruudesta taistelevat Toyota ja Hyundai ovat käytännössä samalla viivalla. M-Sport Ford ei panosta tällä kaudella valmistajien sarjaan, vaan se yrittää saavuttaa kuljettajien mestaruuden Tänakin kanssa.

– Hyundai tuntuu olevan hyvällä tasolla hitaammilla ja teknisemmillä osuuksilla, kun taas Toyota näyttää olevan kilpailukykyisempi nopeammilla osuuksilla. Meidän pitää jatkossa keskittyä näihin asioihin, jotta olemme entistä vahvempia, Abiteboul totesi.

Meksikon MM-rallista Abiteboul antoi täydet kymmenen pistettä ja papukaijamerkin Neuvillelle. Belgialaistähti ei pystynyt haastamaan rallin voittanut Ogieria, mutta päätöspätkällä hän nousi Toyota-kuski Evansin edelle toiselle sijalle.

– Thierry oli uskomaton lauantai-iltapäivästä lähtien. Hän oli fiksu ja kärsivällinen ja uskoi, että tällainen lähestymistapa tuottaa lopussa tulosta. Hän hyökkäsi silloin, kun hänellä oli siihen tilaisuus. Hän ei pelännyt ottaa riskejä, mutta nekin olivat harkittuja riskejä. Hän oli todella vahva.

Kauden seuraava MM-ralli ajetaan Kroatiassa kuukauden kuluttua.

Katso alta kooste Meksikon MM-rallin huipennuksesta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat