Tade Lariolla uskomattoman huonoa tuuria Suomen MM-rallissa

Tade Lario. Kuva: Honza Fronek
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Helsinkiläisen rallikuljettaja Taisko ”Tade” Larion ja kartturi Tatu Hämäläisen lauantaipäivä Suomen MM-rallissa oli murheellinen. Päivään mahtui uskomattoman huonoa tuuria enemmän kuin laki sallii.

– Onneksi tämä päivä on nyt takana. Oli niin paljon ongelmia, että ei oikein tiedä, mistä edes aloittaa. Aamulla avauspätkällä Päijälässä hajosi jarrusatula edestä. Se rupesi vuotamaan ja meillä meni niiden jarrumurheiden kanssa koko aamupäivä. Myös vetopidon kanssa oli haasteita, CHL Sport Auto -tallissa ajava Lario selvitti.

– Sitten iltapäivällä hajosi ensin edestä rengas, joka oli pakko pysähtyä vaihtamaan. Jatkettiin matkaa, mutta kartturin ovi ei mennytkään kiinni. Ei auttanut kuin pysähtyä uudestaan. En ymmärrä, miten se voi olla edes mahdollista. Sain työkaluilla onneksi oven korjattua nopeasti, Lario jatkoi.

Peugeot 208 R2:lla ajavan Larion ongelmat eivät kuitenkaan loppuneet vielä tähän.

– Seuraavalla pätkällä menikin sitten jarrut kotonaan. Eikä siinä vielä kaikki. Illan viimeisellä pätkällä kärsittiin vielä yksi rengasrikko.

Lario on ennen sunnuntain neljää erikoiskoetta WRC3-luokassa kahdeksannella sijalla. Tavoitteet olivat paljon korkeammalla ja mieli onkin ymmärrettävästi maassa.

– Ei jäänyt paljon positiivista kerrottavaa tästä päivästä jälkipolville. Tosi harmi homma, että hyviä pisteitä menee hukkaan, 22-vuotias ralliässä manasi.

Sisukas suomalainen suunnittelee kuitenkin pientä hyökkäystä huomiselle, kun ohjelmassa on kahteen kertaan ajettavat Laukaan ja Ruuhimäen erikoiskokeet.

– Yritetään ajaa yksi sija huomenna kiinni. Todella huonoa tuuria on ollut. Eihän sitä tiedä, jos jollain muullakin pamahtelee renkaita sunnuntaina. Nyt on tavoitteena ajaa maaliin ja ottaa ne MM-pisteet, mitä otettavissa on.

Helppoa ei ole ollut muillakaan. Lario on kuitenkin WRC3-luokassa paras suomalainen. Luokkaa johtaa Viron Ken Torn ennen Ruotsin Emil Bergqvistia ja Ranskan Jean-Baptiste Franceschia.

Sunnuntain neljällä erikoiskokeella on mittaa vajaat 46 kilometriä. Kisa päättyy iltapäivällä Jyväskylän Paviljongille.

Lue myös nämä