Pietarinen dramaattisten vaiheiden jälkeen WRC2-luokkajohtoon – ”Pitää ajaa vielä kovaa”

Taneli Niinimäki
Eerik Pietarinen. Kuva: Taneli Niinimäki
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

TGS Worldwide -tiimi lähtee johtoasemissa Suomen MM-rallin viimeiseen kilpailupäivään. TGS:n kuljettaja Eerik Pietarinen nousi dramaattisten käänteiden jälkeen WRC2-luokan johtoon lauantai-iltana.

Lauantain toiseksi viimeinen erikoiskoe Päijälässä oli tähänastisen Suomen MM-rallin tapahtumarikkain ainakin WRC2-luokan osalta. Reilussa johdossa ollut Kalle Rovanperä hajotti autonsa erikoiskokeella ja pääsi vain hitaasti etenemällä seuraavan erikoiskokeen maaliin.

Rovanperän hidas meno viimeisellä erikoiskokeella hidasti myös takana tulleen Pietarisen menoa. Muutoin Pietarisen päivä sujui hyvässä vauhdissa ja ilman vaurioita.

– Ehkä kolme kilometriä ajettiin ihan perässä kiinni. Pölisi niin paljon, että joutui melkein pysähtymään välillä, kertasi Pietarinen Päijälän tapahtumia.

– Kakaristo ja Päijälä tulivat ensimmäisellä lenkillä vähän liian arkaillen. Toisella kerralla tuli jo puhtaat vedot. Päijälän lopun pikkutie oli todella huonossa kunnossa toisella kerralla. Pihlajakoski ja Tuohikotanen tulivat puhtaasti läpi molemmilla kerroilla. Huominen pitää ajaa vielä kovaa ja kärkivauhtia.

Rovanperän lisäksi Päijälän erikoiskoe koitui myös TGS Worldwide -tiimin Kristian Kiviniemen kohtaloksi. Kiviniemi ajautui mutkassa leveäksi, mutta onneksi sekä Kiviniemi että kartanlukija Matti Kangas selvisivät ulosajosta ilman vammoja.

– Jarrutin liian myöhään tiukkaan oikeaan ja ajauduin leveäksi. Osuimme kiveen tai kantoon ja siinä vaurioitui auto sen verran, ettemme voineet jatkaa. Tarkoitus on yrittää jatkaa huomenna, lupaili Kiviniemi

Ville Pynnönen, 21, lähtee viimeiseen kilpailupäivään RC2-luokan kokonaistulosten seitsemänneltä sijalta.

– Isoilla teillä pystyi parantamaan omaa ajoa, ja paikoitellen sai jopa kokonaispätkäaikoja parannettua. Varsinkin Kakaristolta tuli hyvä parannus ja siitä olen erityisen iloinen. Päijälä oli aikamoista kivien väistelyä loppuosuudella. Nyt ollaan ehjänä maalissa lauantain osalta, huomenna lähdetään nauttimaan neljästä viimeisestä pätkästä, suunnitteli Pynnönen.

Lue myös nämä

  • Uusimmat