Suomen MM-rallissa loukkaantunut Lavio kotiutunut sairaalasta – auton data paljasti hurjat lukemat

Jaakko Lavio
Jaakko Lavio Subaru romuttui pahoin Oittilan pätkällä. Kuva: Jaakko Lavio Rally Team
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suomen MM-rallissa kilpaillut Jaakko Lavio sai luunmurtumia viime perjantaina sattuneessa ulosajossaan.

Lavion ja kartanlukija Pasi Haatajan MM-ralli päättyi huimiin voltteihin kilpailun kuudennella erikoiskokeella Oittilassa. Ulosajo oli sen verran kovavauhtinen, että kuljettaja sai rytäkässä murtumia. Kartanlukija Haataja selvisi tilanteesta mustelmilla.

Onnettomuushetkellä Subaru Impreza oli hurjassa vauhdissa.

– Se oli loiva nouseva vasen ylös pari kilometriä ennen maalia. Auton datan perusteella meillä oli vauhtia 170 km/h, kun auton perä osui ulkomutkan heinäpaaliin ja 158 km/h, kun karuselli alkoi. Varmasti yksi häijyimmistä hetkistä reilun kymmenen vuoden ralliurani aikana. Onneksi turvavarusteet olivat kunnossa, Lavio kertoo.

Vuosimallin 2005 Imprezalla kilpailleen kuljettajakaksikon tähtäimessä oli maaliin pääsyn lisäksi voittaa muutamia nykyaikaisia R5-luokan autoja.

– Meillä oli tavoitteena verrata aikoja muutamiin R5-luokan autoihin, joten sen vuoksi yritys oli tapissa nopeilla osuuksilla, joilla automme olikin kilpailukykyinen. Näin jälkikäteen ajateltuna meillä oli hiukan optimistinen nuotti tuohon paikkaan tai ainakin se olisi tarvinnut jonkun lisämääreen.

Ulosajon jälkeen autokunnan miehistö vietiin ambulanssilla sairaalaan tutkittavaksi. Lavio kotiutui sairaalasta tiistaina ja toipuu luunmurtumista jo hyvää vauhtia. Tällä kaudella Laviota ei kuitenkaan nähdä ralliauton ratissa.

– Rallin jatkosuunnitelmia mietitään nyt kaikessa rauhassa, kun mies saadaan kuntoon. Loppukauden SM-rallit jäävät nyt tämän takia väliin, sillä ralliauton rattiin ei vielä ole asiaa. Iso kiitos yhteistyökumppaneille Jyväskylän mahdollistamisesta, harmi että nyt matka jäi kesken jo perjantaina, mutta se kuuluu lajin luonteeseen.

Lue myös nämä