Sami-Matti Trogen uudella autolla Kanadan MM-rallicrossiin – ”Tavoite on tietenkin finaalipaikka”

Sami-Matti Trogen. Kuva: Jan Kåre Rafoss

Kesäinen Suomi on esitellyt parhaita puoliaan ja koko maa on hehkunut helteessä, silti syksy on vääjäämättä tulossa ja katseet käännettävä kauden viimeisiin kilpailuihin. Sami-Matti Trogenilla on jäljellä vielä kuusi osakilpailua rallicrossia, kolme RX Academyssä ja kolme RX2-luokassa.

Lohjalainen hyppää nelivetoisen putkirunkoisen crossiohjuksen rattiin seuraavan kerran tulevana viikonloppuna Kanadassa.

Sarjoissa eletään ratkaisevia hetkiä. RX Academyssä Trogenin tilanne on hyvä, sillä siellä sijoitus on toinen, mutta 16-vuotiaan suomalaisen kausi nelivetoisella ei ole mennyt helpoimman mukaan tekniikan oikutellessa. Rallicrossin MM-sarjan mukana kiertävä RX2-luokka on ollut opettava kokemus. Autossa ilmenneet  haasteet on kuitenkin tehty voitettaviksi, ja nuorukainen on jälleen täynnä virtaa lähtiessään kisamatkalle.

– Pidin lyhyen tauon myös ajamisesta ja olin perheen kanssa lomailemassa mökillä. Sain jopa muutaman hauen kun pääsin kalastelemaan. Kanadan kisaan valmistautuminen on toki jo aloitettu. Ajotuntumaa olen pitänyt yllä pari kertaa Kouvolassa, jossa ajokkina on ollut viime kausina rallicrossin SM-sarjasta tutuksi tullut Lakuauto. On muuten mahtava laite ajaa, vähän tulee kipinää tuollaiseen, Trogen lataa hymyillen.

Kanada on Trogenin neljäs RX2-luokan osakilpailu ja nyt haetaan ensimmäistä ehjää kokonaisuutta. Aiemmissa kilpailuissa on ollut hyviä hetkiä ja vauhti on riittänyt erävoittoihin, mutta kisasta toiseen jonkinasteinen epäonni on riivannut lohjalaista. Tavoite Kanadaa varten on nyt asetettu, eikä Trogen tyydy kuin finaalipaikkaan.

– Lähden kyllä tosi hyvillä fiiliksillä matkaan. Tämä on mun ensimmäinen Euroopan ulkopuolella ajettava kisa eli rata on uusi. Olen siitä vähän videoita katsellut, mutta paikan päällä sitten nähdään millainen se on. Kisoissa on välillä ollut hetkiä, jolloin ajamisen ja kilpailemisen nautinto on ollut koetuksella, mutta siihen on nyt saatu hyvä lääke. Ajan kisan uudella autolla, joten se nostaa odotuksia, ja tavoitteeksi on tietenkin asetettu finaalipaikka, Trogen kertoo.

Kilpailu Kanadassa alkaa lauantaina. Aamulla ohjelmassa on harjoituksia, niiden jälkeen ajetaan kaksi alkuerää. Loput alkuerät, semifinaalit ja finaalit kaasutellaan sunnuntaina.

Jaa uutinen