Toyotan iso pomo hehkutti Tommi Mäkisen tiimin saavutusta – ”Toivottavasti jonain päivänä Japanissa”

Akio Toyoda (kesk.) juhli Ott Tänakin voittoa Tommi Mäkisen ja muun tiimiväen kanssa Suomessa. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC

Tommi Mäkisen johtama Toyota Gazoo Racing -tiimi sai viime viikonloppuna loistavan tuloksen kotimaisemissaan, mikä ilahdutti myös Toyotan pääjohtajaa Akio Toyodaa.

Toyoda oli seuraamassa Mäkisen vieraana, kuinka Ott Tänak kiidätti Toyota Yaris WRC:n voittoon Suomen MM-rallissa. Jari-Matti Latvala täydensi tallin hienoa esitystä ajamalla kolmanneksi.

– Suomalaiset tiet ovat auttaneet meitä tekemään Yaris WRC -autosta paremman kuljettajillemme, jotka pystyvät nauttimaan ajamisesta. Olen todella kiitollinen siitä, että pystyin jakamaan nämä ilonhetket ja näkemään näkymän podiumin korkeimmalta paikalta, Toyoda suitsutti.

Toyoda ei ollut vuosi sitten todistamassa Esapekka Lapin ykköstilaa Suomessa, mutta nyt iso pomo pääsi osallistumaan Toyotan juhliin Jyväskylässä. Toyoda oli erityisen iloissaan siitä, kuinka paljon tallilla oli faneja Jyväskylässä ja rallireitin varrella.

– Suomi on Toyota Gazoo Racingin WRC-tallin koti. En ole koskaan nähnyt näin useita ihmisiä kannustamassa intohimoisesti Toyota Gazoo Racingia. Sen avulla pystyin aistimaan, että tämä on kotimaamme. Erikoiskokeilla oli lukuisia TGR-lippuja ja lisäksi fanit heiluttivat Suomen ja Viron lippuja. Jopa hampurilaisravintolan työntekijöillä oli TGR:n logot t-paidoissaan, Toyoda hämmästeli.

Rallin MM-sarja on laajenemassa tulevina vuosina, ja varsinkin Japanin paluusta on liikkunut vahvoja huhuja. Se sopisi Toyodalle ja Toyotalle paremmin kuin hyvin.

– Meillä ei ole tällä hetkellä MM-rallia Japanissa. Kun katsoin ylös kohti taivasta palkintokorokkeella, kuvittelin toisenlaisen näkymän, jossa Suomen, Viron ja Japanin liput liehuisivat kotimaassamme. Toivon erittäin paljon, että näemme tämän jonain päivänä, Toyoda kuvaili.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja