Suomalaisyleisön adoptoima rallikuski hiippailee kotiin mutkan kautta – ”Varmaan tässä muutama tunti menee”

Toyotan japanilaiskuski Takamoto Katsuta teki rallihistoriaa ajamalla ensimmäisenä ei-eurooppalaisena kuljettajana Jyväskylän MM-rallin palkintopallille.
Takamoto Katsuta
Takamoto Katsuta ja Toyotan iso pomo Akio Toyoda. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Katsuta porhalsi kolmanneksi jääden Hyundain Thierry Neuvillesta 39,1 sekuntia ja tallikaveristaan Elfyn Evansista 1.36,7.

– Todella mahtavaa. Ajattelin, että ennemmin ajaisin palkintopallille vaikkapa Portugalissa, mutta tämä on todella erityistä. Jyväskylä on minun kotirallini, Katsuta hehkutti.

Suomalainen ralliyleisö on adoptoinut jo seitsemän vuotta Jyväskylässä asuneen Katsutan omakseen.

– Reitin varrella oli todella hienoa. Näin paljon Japanin lippuja suomalaisilla katsojilla, jotka olivat kannustamassa minua. Iso kiitos heille, iloinen japanilainen lähetti terveisiä.

– Tulos oli koko tallin kannalta todella hieno. Varmasti juhlimme tänä iltana ja ehkä huomennakin. Sitten alamme keskittyä seuraavaan kilpailuun, Katsuta suunnitteli.

Hän asuu vain parinsadan metrin päässä MM-rallin maali-AT:lta Satamakadun ja Schaumannin puistotien kulmassa. Rouva Katsuta saa kuitenkin odottaa miestään vielä hetken, vaikka kotimatka olisi ollut MM-sarjan kuljettajien lyhin.

– En mene kotiin ihan vielä. Täytyy ainakin viedä auto loppukatsastukseen ja varmaan sen jälkeen menee muutama tunti, Katsuta velmuili taiston tauottua.

Katso alapuolelta Suomen MM-rallin sunnuntain ratkaisuhetket.

Lue myös nämä

  • Uusimmat