Teemu Suninen kuittasi suoraan vastapalloon – ”Kiva nähdä, että odotukset nousevat”

Teemu Suninen oli paras suomalaiskuljettaja sunnuntaina päättyneessä Suomen MM-rallissa.
Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ennakkoon MM-sarjaa johtavalta Kalle Rovanperältä ja Esapekka Lapilta odotettiin huipputulosta Keski-Suomen sorilta. Mutta molemmat joutuivat jättämään leikin kesken jo perjantaina: Lappi täräytti Hyundaillaan päin koivua, ja Rovanperä kaatoi Toyotansa katolleen.

Suninen sen sijaan piti Hyundainsa tiellä loppuun saakka. Tuloksena oli neljäs tila, jota voi pitää hyvänä suorituksena, sillä Suninen starttasi vasta toista kertaa MM-ralliin Rally1-luokituksen huippukilpurilla.

– Nelossija ei ole mitenkään huono näissä karkeloissa. Tietysti se harmittaa vähän, että palkintokorokepaikkakin olisi ollut mahdollinen, sanoi Suninen, joka jäi alle viisi sekuntia kolmanneksi sijoittuneesta Takamoto Katsutasta.

– Jos ennakkoon olisi sanottu, että näistä kisoista (Virosta ja Suomesta) tulee sijat neljä ja viisi, niin varmasti kuka tahansa olisi ottanut ne vastaan, jos olisi hypännyt tuohon autoon tällä kokemuksella, Suninen lisäsi.

Suninen kuittasi suoraan vastapalloon, kun häneltä kysyttiin ”ketutuksen” määrää palkintosijan jäätyä haaveeksi.

– Tietysti harmittaa, mutta kiva nähdä, että odotukset näköjään nousevat!

Suninen hyökkäsi vielä sunnuntain pätkillä kohti Katsutaa ja kolmostilaa. Himoksen laskettelukeskuksessa Suninen koetteli vauhtinsa rajoja ja ajoi leveäksi laskeutuessaan huoltotietä rinnettä alas. Suomalainen pystyi onnekseen pelastamaan tilanteen.

– Siinä ei ehtinyt ajatella mitään. Olimme katsoneet nuotituksessa, että siinä voi leikata aika paljon ja että siellä on tilaa. Pystyin menemään aika rohkeasti, enkä pelästynyt mitenkään, Suninen sanoi.

Sunisen loppukauden ohjelma ei ole vielä selvillä. Seuraava osakilpailu ajetaan kuukauden kuluttua Kreikassa, missä Dani Sordo ajaa Hyundain tehdastiimin kolmosautolla. Sunisen on huhuttu ajavan Hyundain Rally1-kalustolla seuraavaksi Chilessä syys-lokakuun taitteessa.

– Toivotaan, että pääsemme sinne, Suninen totesi.

Katso alta kooste Suomen MM-rallin ratkaisuhetkistä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat