Suomalaistoivo yrittää lyödä Grönholmin – ”Kovin kilpailu, missä olen koskaan ollut”

Rallicrossin MM-sarjan RX2e-luokan kauden viimeinen osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Esteringin radalla Saksassa. Mukana kilpailussa nähdään myös SET Promotion -tiimin Tommi Hallman.
Tommi Hallman
Tommi Hallman. Kuva: Jakub Nitka
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hallman, 22, on kilpaillut tänä vuonna harvakseltaan, mutta menestyksekkäästi. Heinäkuussa Hallman debytoi rallicrossin MM-sarjassa ja RX2e-luokassa komeasti, sillä hän ajoi voittoon Lydden Hillin kilpailussa Englannissa.

Saksassa Hallman saa vastaansa RX2e-luokan tämän vuoden vakiokuljettajien lisäksi myös kaksi vierailevaa tähteä MM-sarjan pääluokasta. RX1e-pääluokan kilpailun peruuntumisen seurauksena CE Dealer Teamin kuljettajat Niclas Grönholm ja Klara Andersson tähdittävät RX2e-luokkaa.

Lue myös: Niclas Grönholmilta peruuntui kisa, mutta nyt suomalaistähti hyppää uuteen autoon – ”Mitään emme saa helpolla”

Erityisesti Grönholmin kohtaaminen on mieluisa asia Hallmanille, onhan inkoolainen kaikkien aikojen menestynein suomalaiskuljettaja rallicrossin MM-sarjassa.

– Totta kai se tuntuu hienolta! Nyt pääsee ensimmäistä kertaa kunnolla näkemään ja vertaamaan omaa vauhtia MM-sarjan huippukuljettajaan, Hallmann hehkuttaa tiedotteessaan.

– Kun on noita kakkosluokkia kierretty, niin ei ihan olla päästy näkemään, mikä se todellinen vauhti on maailman huippukuljettajaan verrattuna. Ja Saksassa ajetaan vielä samanlaisella kalustolla, Hallman korostaa.

RX2e:n edellisessä osakilpailussa Belgiassa mukana oli MM-sarjan pääluokan kuljettajista muun muassa lajin viisinkertainen maailmanmestari Johan Kristoffersson, joka ei Saksassa kuitenkaan kilpaile. Hallman olisi mielellään kohdannut myös Kristofferssonin samassa kilpailussa.

– Olihan se kieltämättä pieni pettymys. Kristoffersson kuitenkin on tässä lajissa se kaikkein kovin, niin olisihan se ollut hienoa päästä näkemään, mihin häntä vastaan olisi rahkeet riittänyt, Hallman pohtii.

RX2e-luokassa kuljettajilla on käytössään samanlaiset täyssähköautot. Kilpailut ovat lähes poikkeuksetta olleet äärimmäisen tasaisia, ja Hallman odottaakin tiukkaa vääntöä myös tulevan viikonlopun Saksan kilpailusta.

– Kolmella kuljettajalla on käynnissä mestaruustaistelu ja heillä on siitä omat paineet. Sitten kun mukana on pari kuljettajaa MM-sarjan ykkösluokasta, ja minäkään en tänä vuonna täyttä kautta aja, niin tilanne on aika mielenkiintoinen, kun osa ajaa mestaruudesta ja loput yhden kilpailun tuloksesta. Tasaista tulee varmasti olemaan, Hallman ennakoi.

Hallmanin mukaan tulevan viikonlopun kilpailu tarjoaa kovimman haasteen hänen tähänastisella urallaan.

– Kuljettajat, jotka MM-sarjassa pääluokassa ajavat, niin eivät he turhaan siellä ole. On tämä kovin kilpailu, missä olen koskaan ollut, vaikka onhan niitä kovia kilpailuja tietysti aikaisemminkin ollut ja pienellä kokemuksella. Nyt on kokemusta karttunut ja itseluottamus on hyvällä tasolla. Lisäksi autosta jäi Englannin kilpailun perusteella hyvä fiilis, Hallman sanoo.

Hallmanilla on selkeä suunnitelma viikonlopun kilpailu-urakkaan.

– Tavoitteena on tietysti jatkaa menestysputkea, turha sitä on kierrellä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat