Niclas Grönholmilta peruuntui kisa, mutta nyt suomalaistähti hyppää uuteen autoon – ”Mitään emme saa helpolla”

Niclas Grönholm kokeilee taitojaan RX2e-luokan auton ratissa rallicrossin MM-sarjan osakilpailussa Saksassa.
Niclas Grönholm
Niclas Grönholm. Kuva: CE Dealer Team
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Grönholm kilpailee normaalisti rallicrossin MM-sarjan pääluokassa, mutta Saksassa ei järjestetä lainkaan RX1e-luokan kisaa. Kansainvälinen autoliitto FIA ilmoitti aiemmin, että kisa on peruttu, koska Britannian osakilpailun yhteydessä sattuneen tulipalon tutkinta on yhä kesken.

Rallicrossin MM-sarja ajautui kriisiin heinäkuussa, kun Special One Racingin Lancia-kilpurit ja tiimin pilttuu paloivat poroksi Englannissa. Tulipalo syttyi, kun toisen auton akkua ladattiin. Pääluokan sähköisillä RX1e-autoilla ei ole kilpailtu Lydden Hillin dramaattisten tapahtumien jälkeen.

Ruotsalaista CE Dealer Teamia edustava Grönholm pääsee kuitenkin viikonloppuna pitkästä aikaa vauhtiin. Ruotsalaistiimi haluaa ajattaa Grönholmia ja Klara Anderssonia faniensa ja yhteistyökumppaneidensa edessä, joten päätös osallistua RX2e-luokan osakilpailuun oli helppo.

Grönholmille RX2e-luokan kilpailu on uran ensimmäinen. Luokassa kilpaillaan täysin sähköisillä kilpureilla kuten myös MM-sarjan pääluokassa.

– Olen kertaalleen ajanut testiä kyseisellä autolla juuri ennen tämän kauden alkua. Jonkun verran ajatusta autosta on, mutta vastustajillamme sitä on runsaasti. Luokka on todella tasainen ja luokassa ajavat kuljettajat osaavat kyllä ajaa kilpaa. Mitään emme saa helpolla, Grönholm muistuttaa tiedotteessaan.

– Kun tutkimukset ovat kesken, niin on hyvä, että pääsemme faniemme ja sponsoriemme takia takaisin kilparadalle. Operoimme Saksan kisan oman tiimimme voimin. Tiimillemme on Esteringiin tulossa vieraaksi 500 ihmistä. Hyvä, että löysimme RX2e-luokkaan meille molemmille kilpa-autot ja pääsemme kilpailemaan Saksassa sovitusti.

Esteringin rata on Grönholmille entuudestaan tuttu aiemmilta kausilta.

– RX2e-luokan täyssähköauto on tehottomampi kuin RX1e-luokan kilpuri. Mutta ei siinä auta kuin lähteä ajamaan hyvä tulos, vaikka odotuksia ei hirveästi ole suuntaan taikka toiseen. Uskon, että tässäkin luokassa saa ajaa niin kovaa kuin pystyy. Ja on kiva päästä pitkästä aikaa ajamaan kilpaa. Edellisestä startistani on jo puolitoista kuukautta aikaa, Grönholm sanoo.

Saksan osakilpailu ajetaan lauantaina ja sunnuntaina.

Lue myös nämä