EM-rallissa huipputasainen aika-ajo – viisi kuskia paahtoi puolen sekunnin sisään

Rallin EM-sarjan Tshekin osakilpailu polkaistiin käyntiin aika-ajoerikoiskokeella perjantaiaamupäivänä.
Filip Mares
Filip Mares. Kuva@World/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Paikalliset rallitähdet olivat odotetun vahvoja aika-ajopätkällä, sillä kuuden parhaan joukkoon mahtui neljä tshekkikuljettajaa. Koko porukan nopein oli Filip Mares.

Aika-ajo oli äärimmäisen tasainen, sillä kärkiviisikko mahtui vain puolen sekunnin sisään. Mares löi toiseksi sijoittuneen maanmiehensä Erik Caisin 0,12 sekunnilla.

– On mukavaa aloittaa kilpailu tällä tavalla, mutta tämä oli vasta viikonlopun alku. Odotan, että jotkut tulevat takaa vielä kovempaa, sillä tie kuivuu koko ajan. Mutta tähän asti kaikki on mennyt hyvin ja nautin menosta, Mares jutteli.

Maresin veikkaus ei osunut kohdalleen, sillä yksikään kuljettaja ei ollut häntä nopeampi Majakin aika-ajoerikoiskokeella. Cais, itävaltalainen Simon Wagner, tshekkipilotti Dominik Stritesky ja britti Chris Ingram pääsivät tuntumaan, mutta eivät yltäneet kärkiaikaan.

Kuljettajat valitsevat lähtöpaikkansa kilpailuun aika-ajon tulosten perusteella. Mares saa siis ensimmäisenä valita paikkansa ennen Caisia, Wagneria ja muita kilpakumppaneitaan. Yleensä ensimmäinen lähtöpaikka on paras Tshekin Barum-rallin kaltaisessa asvalttikisassa, jossa mutkien leikkauksista nousee mutaa ja likaa tielle.

– Täällä luoton pitää olla tapissa. Tästä tulee todella vaikea viikonloppu, mutta pätkät ovat hienoja ja lähdemme puskemaan niille. Toivottavasti olemme mukana kärkikamppailussa, aika-ajossa toiseksi sijoittunut Cais sanoi.

Tshekkikuljettajat ovat dominoineet Zlinin kaupungin ympäristössä ajettavaa kilpailua viime vuosina. Edellisen kerran tshekit jäivät asvalttikisassa ilman voittoa vuonna 2012, jolloin ykköseksi ajoi muuan Juho Hänninen Punkaharjulta.

Hännisen voiton jälkeen Jan Kopecky on kruunattu Barum-rallin valtiaaksi peräti kahdeksan kertaa. 41-vuotias konkari on mukana myös tämän vuoden kisassa ja on jälleen yksi voittajasuosikeista. Perjantain aika-ajossa hän sijoittui kuudenneksi.

Uusiseelantilaisella Hayden Paddonilla on mahdollisuus napata tämän vuoden rallin Euroopan mestaruus viikonlopun kilpailussa. Hyundai-kuljettaja Paddon ajoi aika-ajossa yhdeksänneksi.

Tshekin EM-osakilpailun ensimmäinen erikoiskoe on ohjelmassa myöhään perjantai-iltana. Kilpailu pääsee kunnolla vauhtiin lauantaina.

Lue myös nämä

  • Uusimmat