Miten Kalle Rovanperä eroaa Ott Tänakista ja Sebastien Ogierista? Esapekka Lappi kertoi räväkän vastauksen IS:lle

Kalle Rovanperä on noussut rallimaailman huipulle historiallisen nuorena.
Sebastien Ogier ja Kalle Rovanperä
Sebastien Ogier ja Kalle Rovanperä. Kuva: McKlein
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä aloitti Toyotan WRC-tallin kuljettajana vuonna 2020 ollessaan vain 19-vuotias. Ensimmäisen palkintokorokepaikkansa suomalaissensaatio otti heti toisessa WRC-kisassaan Ruotsissa.

Rovanperän uran avausvoitto tuli reilu vuosi myöhemmin Virossa kesällä 2021, eikä toistakaan ykköstilaa tarvinnut odottaa paria kuukautta enempää.

Viime vuonna voittoja sateli peräti kuusi ja samalla Rovanperä nappasi ensimmäisen maailmanmestaruutensa – vain 22-vuotiaana. Rovanperä on saavuttanut uransa kaikki merkkipaalut historian nuorimpana kuljettajana. Ja tänä vuonna hänellä on tilaisuus ottaa jo toinen MM-tittelinsä.

Menestys saattaa pistää kokeneemmankin urheilijan pään pyörälle, mutta näin ei ole käynyt Rovanperän kohdalla. Mikäli luottaminen on suomalaisen kilpakumppaneihin, hallitseva mestari on edelleen sama Kalle Keski-Suomesta kuin ennenkin.

Ilta-Sanomat nimittäin tiedusteli asiaa kolmelta muulta WRC-tähdeltä, Hyundai-kuljettaja Esapekka Lapilta sekä Rovanperän tallikavereilta Takamoto Katsutalta ja Elfyn Evansilta. Esimerkiksi Lapin mukaan Rovanperä ei ole muuttunut lainkaan, eivätkä jalat ole nousseet maasta.

Samalla Lappi vertasi maanmiestään kahteen muuhun tähtikuljettajaan.

- Jos vertaa vaikkapa muihin maailmanmestareihin kuten Ott Tänakiin ja Sebastien Ogieriin, niin Kallen ei tarvitse olla mulkku missään vaiheessa, tavallaan. Hän ei huuda tuolla tiimissä tai vaadi asioita huutamalla tai hauku ihmisiä, tai mitään tällaista, mitä nämä edellä mainitut ovat tehneet, Lappi räväytti IS:lle.

Lappi tietänee, mistä hän puhuu. Pieksämäkeläinen on nimittäin ajanut sekä Tänakin että Ogierin tallikaverina. Lappi oli Tänakin kanssa yhtä aikaa Toyotalla kaudella 2018, ja seuraavana vuonna hän ajoi Citroenilla Ogierin kanssa.

Japanilaiskuljettaja Katsuta ja walesilainen Evans olivat samoilla linjoilla Lapin kanssa: Rovanperä on ollut mestaruuden jälkeen ihmisenä samanlainen kuin ennenkin.

Rovanperä johtaa rallin MM-sarjaa 25 pisteellä ennen Evansia, kun kaudesta on ajamatta neljä osakilpailua. Seuraava MM-ralli on ohjelmassa syyskuun alkupuolella Kreikassa.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Katso alta kooste Suomen MM-rallista, jossa Rovanperä keskeytti ulosajoon.

Lue Ilta-Sanomien artikkeli aiheesta

Lue myös nämä

  • Uusimmat