Suomalainen rallitoivo yhdistettiin isoihin ympyröihin – ”Onhan sitä kaikenlaisia huhuja ollut”

Sami Pajari on ottanut tällä kaudella uuden askeleen ralliurallaan.
Sami Pajari
Sami Pajari. Kuva: @world
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Pajari, 21, saavutti rallin MM-sarjan junioriluokan mestaruuden kaudella 2021. Viime vuonna hän ajoi ensimmäiset kisansa MM-sarjan WRC2-luokassa, johon lahtelainen loikkasi pysyvästi täksi kaudeksi Toksport-tallin Skodalla.

Pajari on esiintynyt edukseen Rally2-luokituksen kilpurin ratissa. Ensimmäinen WRC2-voitto napsahti tilille lopulta elokuisessa Suomen MM-rallissa.

– Kausi on mennyt hyvin. Viro ja Suomi olivat tosi hyviä ja sitä ennenkin Sardiniassa vauhti oli tosi jees, Pajari tiivistää Rallit.fille.

Pajari on luokan pistetaulukossa neljäntenä parhaana suomalaisena. Hänen edeltään löytyvät muun muassa Andreas Mikkelsen ja Gus Greensmith, jotka molemmat ovat kilpailleet aiemmin MM-sarjan pääluokassa. Vielä viime kaudella Rally1-kalustoilla ajaneet Adrien Fourmaux ja Oliver Solberg löytyvät listalta puolestaan suomalaisen takaa.

WRC2-luokan taso on ollut tänä vuonna huikea, eikä Pajari ole lainkaan kalvennut huippukuskien rinnalla. Kuudesta kisasta Pajari on napannut kolme palkintokorokepaikkaa.

Pajarin mukaan kehitystä on tapahtunut jokaisessa rallissa.

– Ennen kautta oli tosi vaikeaa olettaa, miten kausi voisi mennä. Sanoisin, että se on mennyt vähintään niin hyvin, mitä uskalsin toivoa. Toki Jyväskylän WRC2-luokan voitto oli sellainen juttu, mistä pystyin haaveilemaan. Se on hienoa, että asiat on saatu osumaan kohdalleen, Pajari iloitsee.

Kesän aikana myös Pajarin nimi yhdistettiin koviin spekulaatioihin pääluokan kuskipaikoista. Suomalaistoivoa on huhuiltu muun Hyundain ja M-Sport Fordin miehistöihin.

– Olemme näistä vitsailleetkin omassa porukassa. Totuusperästä voidaan aina olla eri mieltä, mutta on se hienoa, jos tuollaisiin huhuihin liitetään meidän nimi. Silloin on varmasti tehty jotain oikein, Pajari sanoo.

Lisäksi Pajaria on viety spekulaatioissa Toyotan uuden Rally2-luokituksen auton ohjaamoon ensi kaudeksi.

– Onhan sitä kaikenlaisia huhuja ollut. Eli kyllä meille vissiin paikkoja on, Pajari naurahtaa.

Pajarin ralliuraa on rakennettu harkiten askel kerrallaan. Kokemusta MM-ralleista hänelle on kertynyt vähintäänkin kohtuullisesti ja menestystäkin on tullut. Todennäköistä on, että Pajarin ura jatkuu myös ensi vuonna Rally2-auton puikoissa, vaikka kuljettaja on toistaiseksi vaitonainen suunnitelmistaan.

– Vielä ei ole selvää, mitä ensi kaudella tapahtuu. On meillä tuossa joitain keskusteluja, joten varmasti keksimme jotain ensi vuodellekin. Pitää katsoa, mikä on järkevin paketti, Pajari kertoo.

Katso alta Kreikan MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat