Solbergille lätkäistiin rangaistus Keniassa, erikoiskokeilla vauhti oli tuimaa: 17 pohja-aikaa!

Oliver Solberg on saanut Kenian MM-rallin tuomaristolta kahden minuutin aikarangaistuksen.
Oliver Solberg
Oliver Solberg. Kuva: Oliver Solberg Media Office
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rangaistus langetettiin, koska nuori ruotsalainen oli käyttänyt yhden renkaan liikaa kisan aikana. Sääntöjen mukaan käytössä oli 26 rengasta, mutta Solberg oli käyttänyt 27.

Sinänsä rangaistuksella ei ollut Solbergille mitään väliä, sillä hän ei ajanut Keniassa WRC2-luokan pisteistä.

Erikoiskokeilla Solbergin vauhti oli tuimaa, sillä hän ajoi luokassa 17 pohja-aikaa 19 erikoiskokeella. Tosin niillä kahdella pätkällä, jossa pohja-aikaa ei tullut, oli Solberg ongelmissa. Perjantain Kedongin pätkällä ja lauantaina Sleeping Warriorin erikoiskokeella Solberg menetti yhteensä 12 minuuttia rengasrikkojen ja jousitusvikojen vuoksi.

Ennen aikasakkoaan Solberg oli silti lähellä nopeimman Rally2-auton titteliä, sillä eroa luokan voittaneeseen puolalaiskuski Kajetan Kajetanowicziin jäi vain puolisen minuuttia. Aikasakon jälkeen eroksi muodostui lopulta kaksi ja puoli minuuttia.

– Olen todella onnellinen, että tulimme Keniaan. Tiet ovat muuttuneet viime vuodesta, joten tämä oli tärkeää kokemusta ensi kautta ajatellen. Suorituskykyyni olen tyytyväinen. Emme puskeneen missään vaiheessa rallia lähelläkään äärirajoja. Olisi toki ollut kiva voittaa luokka, mutta ehkä se olisi tehnyt tarinasta jo liian täydellisen, Solberg naureskeli rallin jälkeen.

– Olen varma, että tulevaisuudessa minulle tulee mahdollisuus taistella isommasta palkinnosta Keniassa. Mielestäni tehtäväni on suoritettu. Iso kiitos kisan järjestäjälle ja tämän maan upeille ihmisille.

Kajetanowiczille luokkavoitto oli toinen perättäinen.

– Tämä oli todella hyvä viikonloppu meille ja paljon jännittävämpi kuin viime kerralla, sillä meillä oli iso taistelu koko kisan ajan. Ei ollut helppoa pitää painetta päällä, mutta me onnistuimme. Olen todella onnellinen, mutta erittäin väsynyt, puolalaiskuski kommentoi.

– Yritin olla kuin kone, kuin tietokone joka ajopäivän aikana. Aina kun heräsin, sanoin itselleni, että sinulla on työ hoidettavana, mutta älä ajattele liikaa. Pätkä pätkältä ja erikoiskoe erikoiskokeelta onnistui tekemään vaadittavan.

Neljä pistekisaa tällä kaudella ajanut Citroen-kuski Yohan Rossel jatkaa WRC2-luokan kärjessä. Yhden pistekisan vähemmän ajanut Solberg on jäänyt ranskalaisesta 13 pistettä. Gus Greensmith on luokassa kolmantena ennen Kajetanowczia ja Emil Lindholmia.

Katso alapuolelta Kenian MM-rallin huippuhetket. Rally2-luokan tulokset videon jälkeen.

Rally2-luokan tulokset Kenian MM-rallissa:

1. K. Kajetanowicz Skoda 3.57.15,9
2. Oliver Solberg Skoda  +2.30,6
3. Martin Prokop  Ford  +11.27,7
4. Carl Tundo   Skoda +14.22,7
5. Armin Kremer  Skoda +17.24,9
6. Daniel Chwist  Skoda +55.36,2

Lue myös nämä

 • Uusimmat