Quantcast

Skodan uuden ralliauton MM-debyytti viivästyy entisestään

Tshekkiläisen Skoda Motorsportin uuden Fabia RS Rally2 -auton debyytti MM-sarjassa saattaa viivästyä jopa ensi vuoden puolelle.
Skoda Fabia RS Rally2
Skoda Fabia RS Rally2. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Auto esiteltiin automerkin päämajassa Mlada Boleslavissa kesäkuun alussa. Tuolloin Skodan moottoriurheilupomo Michal Hrabanek puhui, että kilpuri tekee ensiesiintymisensä MM-sarjassa viimeistään syyskuun alussa Kreikan osakilpailussa.

Ranskalaisen AutoHebdo-sivuston mukaan Fabia RS Rally2 -auton luokittelut ovat jo lähes valmiit, mutta suurempi ongelma auton valmiiksi saamisessa kisoja ajatellen on varaosien puute. Hankalan maailman tilanteen vuoksi tuotantoketjujen ongelmat heijastelevat isosti myös ralliautojen rakentamiseen.

Skodan uusi tavoite onkin saada auto MM-ralliin Kataloniassa lokakuussa. Jos tuokin kisa jää väliin, viivästynee debyytti lajin korkeimmalla tasolla todennäköisesti aina ensi vuoden alkuun saakka, sillä Japanin ralliin kalustoa tuskin lähdetään kelkkomaan.

Suomalainen Emil Lindholm vastasi uuden kilpa-auton testityöstä yhdessä Kris Meeken, Jan Kopeckyn ja Andreas Mikkelsenin kanssa.

– Onhan se sääli, mutta uusi auto on tulossa. Toivottavasti niin käy pian.  Olen ajanut autolla paljon testiä ja todella toivon, että saamme sen kisakäyttöön mahdollisimman äkkiä, Lindholm summaa tilannetta Dirtfish-sivustolla.

Rallin MM-sarja jatkuu tällä viikolla Belgiassa, jonka jälkeen kiertue jatkaa syyskuussa ensin Kreikkaan ja sen jälkeen Uuteen-Seelantiin. Katalonian MM-ralli on ohjelmassa 20.-23. lokakuuta.

Katso alapuolelta Emil Lindholmin mietteet uudesta Skodan ralliautosta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat