Quantcast

Fordin WRC-kuskit tekivät viimeksi kasan romua Belgian MM-rallissa – ”Päätavoite on saada itseluottamusta takaisin”

Fordin WRC-tallin Adrien Fourmaux´lla ja Gus Greensmithillä ei ole järin hyviä muistoja Belgian MM-rallista.
Adrien Fourmaux
Adrien Fourmaux. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ranskalaiskuski Fourmaux´n ulosajo oli erittäin raju viime vuoden kisan kolmannella erikoiskokeella. Ford-kuskin auton perä lähti irti vasemmalle kääntyvässä mutkassa ja kilpuri meni ulosajossa rujoon kuntoon.

Vaisun kauden ajanut Fourmaux tunnustaa, että edessä on haastava kisa, jossa keskittymisen pitää säilyä.

– Ypres on todella tekninen ralli ja pidonvaihteluita on paljon. Kisassa on myös paljon risteyksiä, joissa pitää olla nopea sekä tehokas. Nopeita ja kapeita osuuksia on runsaasti, ja kun pito on alhainen, on keskittymisen oltava koko ajan tapissa, Fourmaux miettii.

Ranskalaiskuskille kyseessä on käytännössä kotiralli, sillä Fourmaux asuu Seclinin kaupungissa, joka sijaitsee vain 45 kilometrin päässä Belgian MM-rallin tukikohdasta Ypresistä.

– Tämä on minulle käytännössä kotiralli, koska matkaa kotiin on vain vajaa tunti. Toivon, että paikalle tulee myös paljon ranskalaisia faneja. Minun päätavoitteeni on saada takaisin itseluottamusta asvalttiajamiseen ja päästä maaliin kohtuullisella sijalla, Fourmaux summaa.

Fourmaux´n tallikaveri Gus Greensmith sortui niin ikään viime vuonna ulosajoon Belgiassa. Brittikuski parkkeerasi Fordinsa rallin neljännellä pätkällä ojan pohjalle. Greensmith pääsi jatkamaan kisaa vielä lauantaina, mutta tulos jäi vaisuksi ulosajon myötä.

– Ypres on uniikki asvalttiralli, eikä siellä ole varaa virheisiin. Ojat ovat lähellä koko ajan ja tiet kapeita. Vaikka kisa näyttää yksinkertaiselta paperilla, on se hyvin vaikea ralli ajaa, Greensmith myöntää.

– Automme on toiminut koko kauden ajan hyvin asvaltilla, joten toivomme, että pystymme myös hyödyntämään sitä ja ajamaan hyvän tuloksen.

Belgian MM-ralli ajetaan 18.-21. elokuuta.

Katso alapuolelta viime vuoden Belgian MM-rallin parhaat palat. Videolla näkyy myös Ford-kuskien rysäytykset.

Lue myös nämä

  • Uusimmat