Mikko Hirvonen yllättyi japanilaissuojattiensa vauhdista – ”Meni paremmin kuin osasimme odottaa”

Toyotan rallitallin uudet japanilaissuojatit Yuki Yamamoto, Hikaru Kogure ja Nao Otake ajoivat mallikkaan kisan viime viikonloppuna Lahdessa.
Mikko Hirvonen ja Hikaru Kogure
Mikko Hirvonen ja Hikaru Kogure. Kuva: Hannu Rainamo
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Japanilaiskolmikko osallistui Lahti Historic -rallin yhteydessä ajettuun Varaosaexpert-ralliin kaksivetoisilla Renault Clio Rally4 -kilpureilla. Ohjelmassa oli sekä perjantaina että lauantaina kolme kahdesti ajettua erikoiskoetta. Yhteensä pikataipaleita reitille kertyi siis 12 kappaletta ja näille mittaa noin 154 kisakilometriä.

Yamamoto ylsi rallin yleiskilpailussa kolmanneksi ja oli kaksivetoisista toiseksi nopein Jooa Iivarin jälkeen. Eroa luokkavoittajaan jäi vain 5,4 sekuntia. Nao Otake puolestaan hävisi maanmiehelleen niukat 1,8 sekuntia. Tällä kertaa heikoimmaksi japanilaisista jäi Kogure, joka oli yleiskilpailun kuudes. Eroa tiimikavereihin kertyi noin 40 sekuntia.

– Viikonloppu oli erittäin hyvä, jopa parempi kuin mitä osasimme odottaa. Kuskit näyttivät koko ajan tasaista hyvää vauhtia, mikä oli vaikuttavaa, japanilaiskuskien valmennuksesta vastaava Mikko Hirvonen kertoo.

– Kisan avauspäivänä oli varsin yksinkertaisia pätkiä, kun pitkiä suoria oli paljon. Toisena päivänä oli niin teknistä tietä, mitä Suomesta vain voi löytää. Ajattelimme, että se voisi olla meidän pojillemme hankalaa nuotituksen osalta, mutta vauhdin suhteen ei tullut missään vaiheessa notkahduksia suomalaiskuskeihin verrattuna.

Entinen WRC-kuski on luotsannut japanilaiskolmikko keväästä saakka. Toyotan tavoitteena on koulia yhdestä ehdokkaasta uusi japanilaistähti rallin MM-sarjaan saakka.

– Yuki ja Nao ajoivat todella tasaisen kisan ja taistelivat voitosta loppuun asti. He eivät tehneet yhtään virhettä. Hikaru löysi myös itseluottamauksensa ja ajoi lopulta tasaisia aikoja muiden kanssa. Oli hienoa nähdä kaikkien pääsevän maaliin ja ajavan tasaisesti toisiaan vastaan. Voimme siirtyä hyvillä mielin eteenpäin ohjelmassamme, Hirvonen summaa.

Kaksivetoisten ykkönen, vasta 17-vuotias korpilahtelainen Iivari oli omaan viikonloppuunsa erittäin tyytyväinen.

– Kisa oli kaksi päivää erittäin tasainen, mikä oli tietenkin ajamisen kannalta hyvä asia, latu maittoi. Ajo oli koko ajan tasaisen varmaa ja suut olivatkin kaksi päivää täysin messingillä. Ollaan säädetty autoa ja näyttää vahvasti siltä, että on menty oikeaan suuntaan, Iivari sanoo.

– Ralli tuli läpi ilman virheitä, mutta muutamilla pätkillä nuotti oli hieman liian hidasta. Siinä mielessä on kehitytty, koska talvella se oli liian nopeaa. Lahdesta tuli todella hyviä kilometrejä Mikkelin SM-rallia ajatellen. Vaikka tämä vuosi onkin vain treeniä ensi vuotta ajatellen, niin kyllä tänä vuonnakin pitää ruveta jo kilpaa ajamaan.

Varasosaexpert-ralli:

1. Kees Burger  Skoda Fabia R5  1.18.05,8
2. Jooa Iivari  Ford Fiesta Rally4  +48,8
3. Yuki Yamamoto Renault Clio Rally4  +54,2
4. Nao Otake   Renault Clio Rally4  +56,0
5. Niko Patajoki Ford Fiesta Rally4 +1.24,6
6. Hikaru Kogure Renault Clio Rally4 +1.36,9
7. Jesse Kallio Ford Fiesta Rally4 +3.00,1

Lue myös nämä

 • Uusimmat