Sebastien Ogierista hurja huhu – lähteekö ranskalaismestari Toyotalta toiseen talliin?

Rallin kahdeksankertainen maailmanmestari Sebastien Ogier on uusin nimi MM-sarjan siirtohuhuissa.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ogier on ajanut Jyväskylässä päämajaansa pitävän Toyotan WRC-tallin kuljettajana vuodesta 2020. Hän ajoi Toyotalla maailmanmestariksi 2020 ja 2021, kunnes siirtyi viime vuonna tallin osa-aikaiseksi kuljettajaksi.

Ogier ei ole vielä sorvannut ensi vuodelle sopimusta Toyotan tai minkään muunkaan tallin kanssa. Saksalaisen Motorsport aktuell -lehden mukaan ranskalaiskonkari saattaa vetää ässän hihastaan ja siirtyä Hyundain kuljettajaksi.

Hyundai on pistänyt tallin johtoporrasta uusiksi tämän vuoden aikana. Formula ykkösistä tuttu Cyril Abiteboul aloitti Hyundain tallipäällikkönä kauden alussa, ja tekniikkaguru Francois-Xavier Demaison pestattiin alkukesästä Hyundain tekniseksi johtajaksi.

”FX” Demaison on Ogierille entuudestaan tuttu kaveri Volkswagenilta, jonka kalustolla Ogier ajoi ensimmäiset mestaruutensa. Saksasta kantautuvien spekulaatioiden mukaan FX:n tulo mukaan kuvioihin voisi osaltaan houkutella Ogieria tallivaihdokseen.

Hyundailla on ensi kaudesta sopimus vain ykköstähtensä Thierry Neuvillen kanssa. Suomalaiskuljettaja Esapekka Lappi käy parhaillaan neuvotteluita jatkosopimuksesta ja vaikuttaa erittäin todennäköiseltä, että pieksämäkeläinen jatkaa Hyundain kuljettajana myös ensi kaudella.

Teemu Suninen sai puolestaan pari viikkoa sitten ajaa ensimmäistä kertaa Hyundain Rally1-autolla Viron MM-rallissa. Suninen on mukana tallin ykköskalustolla myös tämän viikonlopun Suomen osakilpailussa ja näillä näkymin myös syksyllä Chilessä. Sunisen manageri Timo Jouhki kertoi ”Jyskälän” alla Ilta-Sanomille, että Suninen saa ensi vuonnakin ajaa ainakin osan kaudesta Hyundain ykköskaliiberin kalustolla.

Hyundai saattaa ajattaa ensi vuonna neljää Rally1-pääluokan autoa rallin MM-sarjassa, joten tallissa on tilaa uusille värväyksille. Hyundai ei tosin ole vielä lyönyt virallisesti lukkoon sitä, että automäärään tehdään lisäys tulevalle kaudelle.

Toyotalla puolestaan ei ole vielä yhtään sopimusta lyöty, ainakaan virallisesti, lukkoon. Maailmanmestari Kalle Rovanperän taustajoukot ovat käyneet keskusteluja myös Hyundain kanssa, mutta Motorsport aktuellinkin mukaan on todennäköistä, että suomalaisässä pysyy Toyotan miehenä jatkossakin.

Kuuntele alta Rallipodin tuorein jakso, jossa ruoditaan tulevaa Suomen MM-rallia ja Kalle Rovanperän tulevaisuutta! Voit kuunnella sen myös Spotifyssä täältä. Muista pistää Rallipodi tilaukseen!

Katso alta, kuinka Kalle Rovanperä testasi kalustoaan ennen Suomen MM-rallia.

Lue myös nämä

  • Uusimmat